Benzema a modern középcsatár prototípusa

OPTA stat Seferovic_Benzema
Vágólapra másolva!
Karim Benzema bemutatta, milyen egy komplex, modern középcsatár játéka, Seferovic elbújhat mellette. Nemcsak a gólok számában, de minden fontosabb statisztikában üvöltő a különbség Svájc és Franciaország között.
Vágólapra másolva!

Karim Benzema erőtől és magabiztosságtól duzzadó középcsatár-játékot mutatott be Svájc ellen. Góljával és két gólpasszával kétségtelenül ő volt a meccs embere, de statisztikáiból azt is látjuk, alázatosan dolgozott a csapatért is. Számos helyzetet alakított ki a társak számára, és a védekezésből is kivette a részét. Az ellenfél középcsatárának, Seferovicnak a mutatóihoz nincs mit hozzátenni, az összehasonlítás jól tükrözi a meccs egészét.

Forrás: Origo

Ugyanez a látványos különbség jelentkezik akkor is, ha a modern játékhoz elengedhetetlen szélső védőket hasonlítjuk össze. Debuchy látványosan felülmúlta a svájciak legnevesebb védőjátékosát, Lichtsteiner egyszer szerelt, és mindössze egy labdát szerzett - mint kés a vajon, úgy ment át a francia válogatott ezen a védelmen.

Forrás: Origo

Ha a két csapat támadójátékát vetjük össze, szintén vaskos a különbség. Az összes lövést tekintve még akár azt is gondolhatnánk, hogy Svájc pariban volt, de a kaput eltaláló lövések már megmutatják az igazságot. Ottmar Hitzfeld csapata sokszor kiszorított helyzetből, reménytelen távolságból próbálkozott, nem is igen sikerült eltalálni a kaput. Eközben a francia lövések (22) kidolgozott helyzetek után születtek, nem ritkán Benaglio kapujának közvetlen közeléből (13).

Érdekes még a fejpárbajokat összehasonlítani: a félelmetes fizikai felépítéssel rendelkező franciák dominálták a légteret.

Forrás: Origo

Az utolsó csoportkörben Franciaország Ecuadorral játszik, míg a svájciak Hondurasszal csapnak össze.