A kolumbiai kapitánynak deja vu-je volt

Vágólapra másolva!
Kolumbia második meccsét is megnyerte a C csoportban, Elefántcsontpartot verték 2-1-re, ám a két szövetségi kapitány máskápp látta az összecsapást, amelyről a meccs embere nyilatkozott a legszerényebben.
Vágólapra másolva!

A kolumbiai szövetségi kapitány, José Pekerman egy pillanatra sem tudott megnyugodni az Elefántcsonpart elleni győztes meccsen, de elégedett volt csapata játékával.

"Megérdemelten nyertünk, bár nagyon kemény meccs volt, sokszor juttatta eszembe a 2006-os összecsapást, mikor még Argentína szövetségi kapitányaként meccseltem Elefántcsontparttal a németországi vb-n. Akkor is, és most is 2-0-ra vezettünk, ám az ellenfél végig nyitottá tudta tenni az összecsapást, elsősorban az átlövéseinek köszönhetően. Quintero beállítása nagyon jót tett a csapatnak, feljavult az összjátékunk és pontosabban járattuk a labdát. Korai még a csoportelsőségről beszélni, biztos vagyok benne, hogy Japán eddig mutatott teljesítménye javulni fog, és a továbbjutásért fognak harcolni ellenünk a csoportzárón" - értékelte csapata második győzelmét.

A túloldalon Sabri Lamouchi kapitány már nem volt elájulva a látottaktól, szerinte igazságtalan eredmény született, de máris nagy győzelemre készül.

"Nem érdemeltünk vereséget, úgy érzem, a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna. Nem követtünk el sok hibát, de amit igen, azt a lehető legrosszabbkor, és az ellenfél ezt kegyetlenül ki is használta. Nem fogom túldimenzionálni a vereséget, csak néhány dolgon változtatunk majd a következő meccs előtt. Létfontosságú, hogy minél többet tudjunk pihenni, mert nagy arányú győzelmet kell aratnunk a görögök ellen, máskülönben nem tudjuk kiharcolni a továbbjutást" - fogadkozott máris Lamouchi.

A FIFA honlapja James Rodríguezt választotta a meccs emberének, de a kolumbiai támadó középpályás inkább a társait dicsérte. „Könnyű jól futballozni, mikor ilyen nagyszerű társak játszanak melletted. Külön kiemelném Quintero beállítását, sokkal könnyebb dolgunk volt, mikor ő is pályára lépett. Elefántcsontpart keményebb dió volt, mint a görögök, egyénileg képzettebbek a játékosaik, és a felépítésük is jobb – ezért is értékes ez a siker. Örülök a gólomnak, de csak tettem a dolgom, a csapat érdekei a legfontosabbak – nyilatkozott szerényen a meccs embere.