Besicék nem szexelhetnek, a nigériaiak is csak finoman

Vágólapra másolva!
Megoszlanak a vélemények arról, hogy a focivébé alatti nemi élet segít a játékosoknak, vagy nem. Egyes kutatások szerint nincsen hatása a fizikai teljesítőképességre, egyes helyeken mégis úgy gondolják, hogy jó, ha megfogalmaznak bizonyos szabályokat a szexeléssel kapcsolatosan.
Vágólapra másolva!

A Quartz nevű weboldal összesítése szerint kilenc ország focistái szabadon élhetnek szexuális életet a feleségükkel vagy a barátnőjükkel. Idetartozik Németország, Spanyolország, az Egyesült Államok, Ausztrália, Olaszország, Hollandia, Svájc, Uruguay és Anglia.

Ezeknél a válogatottaknál a focisták a csapatszálláson együtt tölthetik az éjszakát a párjukkal, leszámítva néhány esetet. A spanyol és a német együttesnél egyetlen kérésük volt a vezetőknek: a focistáknak a meccsnapok előtt kerülniük kell a nemi életet.

Clint Dempsey párja 2010-ben testfestésen vett részt:

Négy olyan válogatott van, amelyiknél megtiltották a játékosoknak, hogy magukkal vigyék kedvesüket Brazíliába. Ezt a hírt közölték Bosznia-Hercegovina focistáival – így Muhamed Besiccsel, a Ferencváros védőjével is –, és ugyanez volt a helyzet az orosz, a chilei és a mexikói csapatnál is.

Vannak országok, amelyeknél bizonyos feltételekhez kötötték a szexelést. A Costa Rica-i futballistáknak a csoportkör végéig kell megtartóztatni magukat, míg a franciáknál konkrétan elmondták a csapattagoknak, hogy milyen gyakran, milyen módon és mennyi ideig szexelhetnek. Egy korábbi csapatorvos annyit mondott Karim Benzemáéknak, hogy a szex pihentető a focistáknak, de nem szabad, hogy az aktus egész éjjel tartson.

Steven Gerrard felesége – szintén a 2010-es testfestésről:

A nigériaiak a feleségüket kivihették Brazíliába, a barátnőjüket viszont nem. Feléjük egy kérés volt: akármennyit szexelhetnek, de kerülniük kell az akrobatikus pozíciókat. (Az összesítésből kimaradt válogatottak szexuális szokásairól a Quartz nem tudott információt szerezni.)