Vágólapra másolva!
A nagyszerű Ghána-Egyesült Államok mérkőzésen elképesztő statisztikai adatok árulkodnak arról, hogy az afrikaiak milyen bőkezűen bántak a beadási lehetőségekkel, és a lövőhelyzetekkel, de az OPTA adataiból kiderül az is, hogy Geoff Cameron igazi Amerika Kapitány volt az USA védelmének közepén. 
Vágólapra másolva!

A gyors amerikai gól alapjában határozta meg a mérkőzést: az USA az első perctől kezdve visszazárt, és kontrákra rendezkedett be. Nem is védekeztek rosszul a pálya közepén, magabiztosan állították meg a nagy erőkkel támadó ghánaiakat, de az afrikaiak jól húzták szét a játékot, és igyekezett a széleken az amerikai védelem mögé kerülni.

Az OPTA statisztikáiból könnyen kiolvasható a ghánai támadások képe, az elsősorban a jobb szélen aktív afrikaiak 38 beadással próbálkoztak, ami még úgy is brutálisan magas szám, hogy csak minden harmadik volt közülük sikeres (ami egyébként nem rossz arány ebben a játékelemben).

Lövések-beadások, USA-Ghána 2-1 Forrás: Origo

A jobb oldalról Opare (11) és Atsu (5), a balról Muntari (11) és Asamoah (3) küldte középre a labdákat rendületlenül, egészen hihetetlen, hogy nem sikerült egy gólt sem szerezniük centerezésből.

Ennek elsősorban a kiválóan játszó Geoff Cameron-Matt Besler kettős volt az oka, a két amerikai középhátvéd megingás nélkül rombolt, és fejelgette kifele a beadásokat. Cameron 14 felszabadítása azzal lett igazán értékes, hogy mindegyik sikeresnek minősült, azaz nem követte helyzet egyiket sem.

Geoff Cameron, Amerika Kapitány Forrás: Origo

Ghánának még így is rengeteg helyzete volt, az afrikaiak sokszor kerültek lövőhelyzetbe, és próbálkoztak is becsülettel, de botrányosan céloztak. A 21 lövés nagyon magas szám, de nem ér semmit, ha csak háromszor találják el belőle a kaput, és a blokkolt lövésekkel együtt is csak 19 százalékos pontossággal tüzeltek a ghánaiak.

USA-Ghána 2-1 Forrás: Origo