Milla véget vetne a baromságnak

Roger Milla, foci-vb, foci, kameruni fociválogatott
UNITED STATES, San Francisco : Cameroon's forward Roger Milla celebrates after scoring a goal against Russia 28 June 1994 at Stanford stadium in San Francisco during their Soccer World Cup match. At age 42, Roger Milla became the oldest player ever to score a goal in World Cup history, but could not help his team as Russia won 6-1 with forward Oleg Salenko, scoring a record 5 goals. AFP PHOTO/ANTONIO SCORZA
Vágólapra másolva!
Egy éve folyamatosan támadja a Kameruni Labdarúgó Szövetséget és Volker Finke szövetségi kapitányt az afrikai ország futball-legendája, Roger Milla. A Mexikó elleni vereség után ismét azt nyilatkozta, azonnal ki kellene rúgni a német szakembert.
Vágólapra másolva!

"Valakinek jönni kellene, hogy megmentse a válogatottat. Nem kérünk a mostani kapitányból, egyszerűen véget kell vetni ennek a baromságnak. A csapat szinte egyedül kvalifikálta magát a vébére, ez az ember csak ott volt. Húsz éve edzősködik komoly eredmény nélkül. Kamerun nem kis csapat, úgy érzem, nagyon sok dolgot meg kellene változtatni" - nyilatkozta Roger Milla.

A 102-szeres válogatott egykori klasszis három világbajnokságon vett részt, 1990-ben 38 évesen négy gólig jutott, és majdnem elődöntőbe vezette az együttest. Négy évvel később is ott volt a vébén, és a világbajnokságot történetének legidősebb gólszerzőjeként vonult vissza.

Ismét megszólalt a legenda Forrás: AFP/Antonio Scorza

A Finke elleni kirohanása gyakorlatilag a német szakember tavaly májusi kinevezése óta tart, a szövetség akkor váltotta le barátját, Jean-Paul Akonót a posztról. A vezetés három szakemberrel tárgyalt, Finke végül a francia Raymond Domenech és Antoine Kombouare előtt kapta meg a munkát.

Milla a mexikóiak elleni 1-0-s vereség után még Claude Le Royt is felhívta, és arra kérte, jöjjön, segítsen a válogatottnak azonnal. A francia szakember 1985 és 1988 között, majd 1998-ban is dolgozott már a kameruni válogatottnál.

"Őrület, hihetetlen mennyiségű hívást és üzenetet kaptam Kamerunból, többek között Millától is” - ismerte el Le Roy az AFP-nek. "De ha akarnék se mehetnék, hiszen jelenleg kongói kapitányként dolgozom. De látva a csapatot, szerintem hosszú idő óta ez a legjobb keret. Hiszek a csodában, hogy továbbjuthat a csoportból, de ehhez nagyon fel kell javulni. De nehéz meccset nyerni úgy, ha a csapat nem akar támadni.”