Vágólapra másolva!
Szűkszavúak leszünk, ahogy a játékosok is szűken mérték a futballt. 
Vágólapra másolva!

A statisztikákat böngészve az Irán-Nigéria mérkőzés tulajdonképpen akár jó is lehetett volna, hiszen épphogy kevesebb kapura lövés volt, mint a mai nyitómeccsen, és passzpontosságban sem maradtak el sokkal a résztvevők a német-portugál párostól. Mármint Nigéria, amely ráadásul a passzok számában meg is előzte Portugáliát, Irán teljesítményének értékeléséhez pedig nincs szükség statisztikai adatokra.

Inkább az meglepő, hogy Nigéria számszerűsíthető fölényéből – 70 százalékos labdabirtoklás, háromszor annyi szöglet és több mint kétszer annyi passz – sem a játék képét komolyan befolyásoló dominanciát, sem kapura lövési fölényt nem tudott kiharcolni.

Ezt hogy sikerült összehozni? Forrás: Origo

Nigéria csak eggyel lőtt többet kapura, mint Irán, és bár négyszer is eltalálta, a legnagyobb helyzetet pont az ázsiaiak alakították ki. Az a fejes egyébként nagyjából az egyetlen futballra emlékeztető jelenet volt a meccsen.

Igyekszünk a mérkőzések alakulását leginkább befolyásoló, legfontosabb statisztikai adatokat kiolvasni az OPTA grafikonjaiból, és ez most valószínűleg ez:

Ennyi Forrás: Origo