De Gea sérülése mentheti meg Casillast

Iker Casillas, foci, foci-vb, spanyol fociválogatott
BRAZIL, Curitiba : Spain's football team goalie Iker Casillas stops a ball during a training session within the Brazil 2014 FIFA World Cup, in Curitiba on June 14, 2014. AFP PHOTO / ORLANDO KISSNER
Vágólapra másolva!
Ha a Hollandia elleni 5-1-es vereség után Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya valóban eldöntötte, hogy kapust vált, akkor most főhet a feje. A gyenge napot kifogó Iker Casillas lehetséges helyettesére, David de Geára lábsérülés miatt nem számíthat.
Vágólapra másolva!

A Manchester Unitedben védő játékos teljes felépülése tíz napig is eltarthat, így valószínűleg se a szerdai, Chile, se a jövő hétfői, Ausztrália elleni csoportmérkőzéseken sem védhet. De Gea eddig egyszer lépett pályára a spanyol együttesben: június 7-én, közvetlenül a torna megkezdése előtt a Salvador elleni felkészülési találkozón debütált a válogatottban.

Védeni vagy nem védeni? Forrás: AFP/Orlando Kissner

Azaz Del Bosque vagy Casillast küldi ismét pályára, vagy a harmadik számú kapust, a Napoli 32-szeres válogatott játékosát, Pepe Reinát választja, aki 2005 óta válogatott, és tagja volt a 2010-es világbajnok, illetve a 2008-as és a 2012-es Eb-aranyérmes együttesnek is.