Scholes megvédte Rooneyt

Vágólapra másolva!
Az Olaszországtól elszenvedett vereséget követően az angol közvélemény elsősorban Wayne Rooneyt kiáltotta ki bűnbaknak, ám egykori csapattársa, Paul Scholes azonnal védelmébe vette a támadót. Nem kritizálta ugyan Roy Hodgson szövetségi kapitány munkáját, de érdekes kérdéseket feszegetett a meccset követő nyilatkozatában.  
Vágólapra másolva!

"Szerinten nem az az elkeserítő, hogy hogyan játszott az olaszok ellen Rooney. A hogyannál sokkal fontosabb kérdés, hogy hol kellett teljesítenie. Egyértelmű, hogy Wayne középcsatárként képes a legjobb játékra, nem a szélső támadó szerepében. Ha megnézzük a vb-esélyesek támadóit, azt látjuk, hogy Robin van Persie megkapja a lehetőséget, hogy a neki leginkább megfelelő poszton játsszon. Ugyanez igaz Neymarra, Messire vagy Cristiano Ronaldóra is. Rooney miért nem kapja meg a bizalmat?" – vetette fel a kérdést Scholes az olaszok elleni vereséget követően.

Wayne Rooneyt egyáltalán nem hibáztatja a történtekért, a MU egykori legendás középpályása szerint inkább azzal van a baj, hogy a csatárnak nincs állandó szerepköre a válogatottban.

"A vb-selejtezőkön világosan kiderült, hogy Rooney az angol csapat legjobb gólszerzője. De egyszer a bal oldalon játszik, másszor a jobb oldalon, néha meg középen. Ezt így nem lehet".

Scholes véleménye szerint azonban Rooney nem az a fajta játékos, aki megkérdőjelezi az edzője döntését, ott próbálja a legjobbját nyújtani, ahová állítják.

"Wayne nem szokott sem sunnyogni, sem nyavalyogni, úgy próbál segíteni a csapaton, ahogy az edzője kéri tőle. Olaszország ellen ugyanakkor egyértelmű volt, hogy nem tudja egyszerre segíteni a támadásokat, és ennek tetejében védekezni Antonio Candreva ellen, főleg úgy, hogy Matteo Darmian is sok gondot okozott a felfutásaival" - védte meg egykori csapattársát Scholes.