Lesújtott a gólbíró és Benzema

franciaország - honduras, vb 2014, gól, top
France's forward Karim Benzema celebrates with France's midfielder Mathieu Valbuena after scoring his teams third goal during a Group E football match between France and Honduras at the Beira-Rio Stadium in Porto Alegre during the 2014 FIFA World Cup on June 15, 2014. AFP PHOTO / JUAN BARRETO
Vágólapra másolva!
A pálya fel-, Honduras kapitánya kiborult a franciák elleni meccsen. A közép-amerikaiak csíptek-haraptak, még a gólvonal-technológiával is vitatkoztak, miközben a franciák nem akartak semmit - így is 3-0-ra nyertek.
Vágólapra másolva!

Focivébé, E csoport, 1. forduló:
Franciaország - Honduras 3-0 (1-0)
Porto Alegre, 42 991 néző
v: Ricci (brazil)
Franciaország: Lloris - Debuchy, Varane, Sakho, Evra - Pogba (M. Sissoko, 56.), Cabaye (Mavuba, 65.), Matuidi - Valbuena (Giroud, 77.), Benzema, Griezmann
Honduras: Valladares - Beckeles, Bernardez (O. Chavez, 46.), Figueroa, Izaguirre - Najar, W. Palacios, Garrido, Espinoza - Bengtson (B. Garcia, 46.), Costly
gól: Benzema (45., 72., az elsőt 11-esből), Valladares (48., öngól)
sárga lap: Evra (7.), Pogba (28.), illetve W. Palacios (28.), B. Garcia (53.), Figueroa (83.)
piros lap: W. Palacios (44.)

A franciák csak pótselejtező után jutottak ki a vébére, ráadásul az első meccsen Kijevben kikaptak 2-0-ra. Aztán összekapták magukat, továbbjutottak, és szép reményekkel nekivágtak a vb-nek, ahol örömükre egy operettcsoportba kerültek.

Honduras szerény céllal, az első vb-győzelmére hajtva vágott neki a tornának (3-3 iksz és vereség az eddigi vb-mérlege), ám a gólfelelős, Carlos Pavón nemrég visszavonult. A franciák ugyanakkor Franck Ribéry sérülése miatt átkozódhattak.

Persze e két csapat Ribéry nélkül sincs egy súlycsoportban. Honduras vagy 17 másodpercig birtokolta a labdát a kezdőrúgás után, ám miután elvesztette, már csak egy csapat volt a pályán.

Pogbát megtapossa Wilson Palacios - kattintson a képre a meccs legjobb fotóiért! Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Jeff Gross

A meccs szépen kanyargott egy francia gól felé, Benzema meg is szerezte ezt, méghozzá az első vb-meccsén, büntetőből. Ám addig a 11-est kiharcoló Pogba kis híján kiállíttatta magát: Palacios megtaposta, ő meg visszarúgott. A büntető előtt aztán megint a hondurasi rosszcsont lökött, meg is kapta a második sárgáját.

Volt még két francia felső léc is a szünetig, tényleg csak a gólkülönbség volt a kérdés. Fordulás után Benzema egy szépségdíjas lövéssel növelte az előnyt, igaz, a gólvonalon végigcsurgó labdát végül Valladares kapus terelte beljebb. A hondurasi kapitány, Luis Suárez sokáig vitatta az esetet, noha a technika egyértelműen jelezte a gólt. Az zavarta meg Suárezt, hogy a gólvonalon haladó labdánál még nem jelzett be a rendszer, csak később, miután a kapus beütötte a labdát. Ezt azonban igen nehézkesen fogta fel.

Benzema a hátán vitte a franciákat - kattintson a képre a meccs legjobb fotóiért! Forrás: AFP/Rodrigo Buendia

Honduras e vitán túl sem tudta eljátszani a szimpatikus vesztest: sokat faragták az ellenfelet, Pogbát már az 56. percben lecserélték, nehogy megsérüljön. Az meg már a franciák sara, hogy emberelőnyben, 2-0-nál védekező középpályást cseréltek be a világranglista 33. helyezettje ellen.

Benzema aztán csak bevert egy harmadikat, így az első vb-meccsét két góllal zárta. A következő lesz a franciák századik vb-gólja, most úgy döntöttek, megállnak 99-nél. A meccs góljait és helyzeteit itt nézheti meg.