Így kell játszania egy modern balhátvédnek

OPTA stat Rodriguez Ayovi
Vágólapra másolva!
Svájc Ecuador elleni sikerének az egyik fő letéteményese Ricardo Rodriguez volt, ha összehasonlítjunk a szintén balhátvéd Walter Ayovíval, láthatjuk, hogy miért.
Vágólapra másolva!

A Wolfsburg svájci légiósa két gólpasszt is adott az E csoport nyitómeccsén, de ezen kívül is jól játszott. A passzpontossága szinte hibátlan volt, ráadásul egyetlen szabálytalanságot sem követett el. Öt helyzetet is kidolgozott, és 12 párharcot megnyert, Ayovi mutatói minden téren gyengébben voltak.

Forrás: Origo

Valon Behrami a hajrában egy önfeláldozó mentéssel, majd egy szólóval tett meg mindent azért, hogy 1-2 helyett 2-1 legyen a meccs vége. Ha összevetjük a Napoli légiósának a statisztikáit a Dinamo Moszkvában szereplő Christian Noboa mutatóival, az is kiderül, hogy mennyire különbözött a két csapat taktikája. A svájciak a rövid passzos játékra építettek, míg az ecuadoriak rendre hosszú passzokkal próbálkoztak.

Dzsudzsák moszkvai csapattársa a védekezésből jobban kivette a részét, mint Behrami, három-három alkalommal is blokkolt és labdát szerzett.

Forrás: Origo