Forlán tényleg bűnrossz volt

OPTA stat Forlan Campbell
Vágólapra másolva!
Az Arsenal Costa Rica-i csatárának, Joel Campbellnek nagyon ment a játék Uruguay ellen, míg a dél-amerikaiak gólfelelőse, Diego Forlán olyannyira rossz napot fogott ki, hogy a 60. percben lecserélték.
Vágólapra másolva!

Ha megnézzük a két játékos statisztikáit, kiderül, hogy a passzpontosságot tekintve csak az ellenfél térfelén volt komoly különbség a focisták között, Campbell sokkal többször lőtte jó helyre a labdát.

A megnyert párharcok alapján egészen elképesztő a különbség, Forlán mintha a pályán sem lett volna, mindössze négy párharcban vett részt, és ezekből mindegyiket elbukta. Campbell viszont 24-szer harcolt meg a labdáért az ellenféllel, és ezekből 14 alkalommal győztesen került ki. A közép-amerikaiak csatára ráadásul szerzett egy gólt is a meccsen. Forlánnak volt egy jó lövése, de az is csak azért volt veszélyes, mert megpattant egy védőn, a Costa Rica-i kapus pedig nagyot védett.

OPTA stat Forlan Campbell Forrás: Origo

Ami a balbekkeket illeti, Martín Caceresnek sokkal többször kellett passzolnia, mint Júnior Diaznak, és nem is csinálta rosszul a dolgát, az ellenfél térfelén például egész jó százalékkal kerültek megfelelő helyre az átadásai.

A megnyert párharcokat tekintve viszont Díaz volt a nyerő, és volt három sikeres szerelése is, Cáceresnek egy ilyen sem volt.

Forrás: Origo