Ausztrália a vb-történelem legmocskosabbja

Harry Kewell, Roberto Rosetti, foci, foci-vb 2010, ausztrál fociválogatott
SOUTH AFRICA : Italian referee Roberto Rosetti (C)gives a red card to Australia's striker Harry Kewell (L) during the Group D first round 2010 World Cup football match Ghana vs Australia on June 19, 2010 at Royal Bafokeng stadium in Rustenburg. NO PUSH TO MOBILE / MOBILE USE SOLELY WITHIN EDITORIAL ARTICLE - AFP PHOTO / JUNG YEON-JE
Vágólapra másolva!
Érdekes statisztikával rukkolt elő a Daily Mail, az angol lap ugyanis labdarúgó-világbajnokságok piros lapjait rendszerezve megállapította, hogy az arányokat tekintve eddig Ausztrália játszott a legtisztátalanabbul.
Vágólapra másolva!

Ugyan a vébék történetében a legtöbb piros lapot Brazília (11), Argentína (10) és Uruguay (10) kapta, de a három nemzet nagyon sok (97, 70, 48) meccset játszott eddig.

Azon válogatottak közül, amelyek legalább három világbajnokságra eljutottak, Ausztrália a legdurvább, hiszen tíz mérkőzésen négy piros lapot mutattak fel játékosainak (40 százalék). De nem lehet büszke a fegyelemre Kamerun (20 meccs/7 piros, 35 százalék), Horvátország (13/3, 23 százalék), Algéria (9/2, 22 százalék), a Dél-Afrikai Köztársaság (9/2, 22 százalék) és Portugália (23/5, 22 százalék) sem.

Négy éve Rosetti bíró az ausztrál Kewellnek adott pirosat. Forrás: Origo

A legtisztább válogatott Spanyolország, amely eddig mindössze egy pirosat jegyzett: 1994-ben a világklasszis teniszező, Rafael Nadal nagybátyja, Miguel Angel Nadal hagyta el idő előtt a pályát.

A játékvezetők közül a mexikóiak voltak a legszigorúbbak, az eddigi 160 piros lap közül 22-t is ők osztottak ki. Közülük is kiemelkedik Marco Rodriguez, aki 2006-ban és 2010-ben négy mérkőzést vezetett, és kiállított egy-egy paraguayi, szerb, ausztrál és chilei labdarúgót.