Anglia az egyik legjobb csapat ezen a vébén

focivb anglia olaszország csoportmérkőzés
Italy's midfielder Claudio Marchisio (L) celebrates with his temmate midfielder Daniele De Rossi after scoring a goal during a Group D football match between England and Italy at the Amazonia Arena in Manaus during the 2014 FIFA World Cup on June 14, 2014. AFP PHOTO / FRANCOIS XAVIER MARIT
Vágólapra másolva!
Elégedett a győzelemmel, és örökre emlékezetes mérkőzésként gondol majd vissza az angolok elleni sikerre Cesare Prandelli, az olasz válogatott szövetségi kapitánya. Az együttes 2-1-re nyert a világbajnokság D csoportjának első fordulójában.
Vágólapra másolva!

"Természetesen elégedett vagyok ezzel a győzelemmel, mert egy nagyon jó Anglia ellen szereztünk három pontot. Jól játszottunk a középpályán, az első félidőben többet birtokoltuk a labdát. Olyan meccs volt, amire míg élünk, emlékezni fogunk. Főleg azért, mert talán egy kicsit jobbak voltunk az ellenfélnél. De ne feledjük, Anglia az egyik legjobb csapat ezen a világbajnokságon” - nyilatkozta a meccset követően Cesare Prandelli, az olaszok szövetségi kapitánya.

Olasz öröm Forrás: AFP/Francois Xavier Marit

Mario Balotelli a családjának ajánlotta első gólját: "Nagyon örülök, hogy az első meccsemen sikerült betalálnom. Az időjárási körülmények nagyon extrémek voltak ezen a trópusi éghajlaton.”

Az angolok kapitánya, Roy Hodgson elégedett volt a fiatalabb, mélyvízbe dobott játékosai teljesítményével: "Nincs egyetlen emberem sem, aki cserbenhagyott volna, mindannyian azt tették, amit reméltem, kivéve, hogy nem sikerült egyenlíteni.”

A szakember elismerte, hogy Uruguay ellen egy ki-ki mérkőzés vár a válogatottra, de még mindig van esély a nyolcaddöntőbe jutásra. „Egy meccset elveszítettünk, ezért most kettőt nyerni kell a továbbjutáshoz. Olaszországban és Costa Rica jó rajtot vett, mi az uruguayiakkal együtt lépéshátrányba kerültünk. Mindannyiunknak időre van szükségünk, hogy megemésszük a történteket. De jó érzés, hogy nagyon jó dolgokat csináltunk a pályán, és akadt néhány kiváló egyéni teljesítmény is.”