Besic mégsem kísérgeti Messit

Muhamed Besic, foci, bosnyák fociválogatott, foci-vb
UNITED STATES, ST. LOUIS : ST. LOUIS, MO - MAY 30: Muhamed Besic #7 of the Bosnia-Herzegovina passes the ball against the Ivory Coast during the second half of a friendly match at Edward Jones Dome on May 30, 2014 in St. Louis, Missouri. Bosnia-Herzegovina defeated Ivory Coast 2-1. Jeff Curry/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Megváltoztatta véleményét Safet Susic, a bosnyák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki korábban azt mondta, Muhamed Besic fő feladata Lionel Messi megállítása lesz az argentinok elleni nyitómeccsen.
Vágólapra másolva!

"Dilemma előtt állok, de nem hiszem, hogy jó ötlet lenne feláldozni egy játékost csak azért, hogy őrizze Messit" - idézte a Magyar Szó Susicot. "Besic eleget tudna tenni ennek a feladatnak, de ez a fiú erőnlétileg annyira felkészült, hogy kár lenne egész meccsen csak Messit kísérgetnie. Az argentinok sztárja egy meccsen sokszor néhány percen át csak áll, nem vesz részt a játékban. Szégyen ellen erre feláldozni egy játékost. Mivel ezt nem fogjuk megtenni, Messi bizonyára élvezi majd a nagy szabadságot, azonban amint megkapja a labdát, valakinek azonnal mellette kell lennie. Ha jól emlékszem, sosem volt még olyan mérkőzésünk, amelyen egy játékosom csak az ellenfél egyik labdarúgójával foglalkozott, s Argentína ellen sem lesz ez másképp."

Besic szerepe még a bosnyák kapitányt is gondolkodóba ejtette Forrás: Getty Images/AFP/Jeff Curry

A csapat Elefántcsontpart (2-1) és Mexikó (1-0) legyőzése után a Santos U21-es csapata ellen 5-1-re nyert a mérkőzést kihagyta Edin Dzeko és Miralem Pjanic is.

"Senkinek sincs komolyabb sérülése, Dzekót pihentettük, mivel fáradt volt, míg Pjanic esetében nem akartunk semmiféle kockázatot bevállalni. Ha az argentinok elleni meccs holnap lenne, valamennyien pályára lépnének” - mondta Susic.

A bosnyákoknak Argentína mellett Irán és Nigéria ellen kell kiharcolnia a továbbjutást az F csoportban.

Besic: Cardiff?

A Wales Online értesülése szerint a Cardiff City labdarúgócsapata Besicsel szeretné pótolni a minden bizonnyal távozó Steven Caulkert. A védőt - aki korábban az Origónak azt mondta, egyelőre nem szeretné elhagyni a Ferencvárost - szívesen látná a csapatban Ole Gunnar Solskjaer menedzser.