Mutasd a söröd, megmondom, nyersz-e

vb-sörök, a csoport
Vágólapra másolva!
Szépen, a vb-csoportok szerint elrendezve láthatjuk a résztvevő országok kedvenc söreit. Van köztük néhány furcsaság, és lehet, hogy néhány résztvevőt lehetne diszkvalifikálni is. 
Vágólapra másolva!

Nem tudjuk, honnan származnak a USA Today értesülései, és hogy valóban ezek-e a kedvenc sörök a vb-résztvevő országokban, de maga az összeállítás jópofa. Furcsa, hogy az uruguayiak pilzeni sört isznak, az amerikaik meg amerikanizált csehet (= elrontottak egy eredetileg finom italt). Lehetne ugyanakkor diszkvalifikálni Mexikót, hiszen a Corona hiába finom, a sörhöz se ízre, se alapanyagra nem sok köze van.

A brazilok kedvence a több skandináv nyelvben is használt Skól (Egészségedre) szóból alakította ki saját brandjét, Hondurasban pedig egyből a termék fontosságát is be tudjuk lőni a neve (Salva Vida - Életmentő) alapján. A borivó népek sörei pont olyan jellegtelenek, mint amilyen jelentéktelenek, az pedig cseppet sem meglepő, hogy Irán kedvenc söre alkoholmentes, és a doboza nagyjából annyira kívánatos, mint egy paradicsomos heringé.

Az Ezer Sör Országát nem a Stella Artois képviseli, amit itthon elitsörként kezelünk, Belgiumban azonban egészen más a megítélése. A győztes Jupiler egyébként a válogatott és a belga bajnokság főszponzora is.

A teljes lista vb-csoportokba rendezve itt található.

vb-sörök, a csoport Forrás: AFP/Adrian Dennis