Van Persie-ék bizarr balesete

Labdarúgó Eb, Euro 2012, Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar, holland válogatott focisták
Vágólapra másolva!
Robin van Persie és Jaryl Janmaat, a holland labdarúgó-válogatott két játékosa apróbb sérüléseket szenvedett, amikor egy kiteszörfös fellökte őket az egyik riói strandon.
Vágólapra másolva!

"Nincs miért aggódni, semmi súlyos" - nyugtatta meg a szurkolókat a holland szövetség szóvivője, hozzátéve, hogy a két futballista karcolásokkal megúszta a találkozót. Van Persie és Janmaat az ipanemai strandon sétált az ebédet követően, amikor a baleset történt. "A szörf két ujjnyira repült el a fejem mellett - mesélte Janmaat a holland köztelevíziónak. - Szerencsére nagyobb volt az ijedelem, mint a baj" - tette hozzá.

A kitesurf vagy sárkányszörf paplanernyővel vontatott szörfdeszka, mellyel nagy ugrásokra, akár több tízméteres repülésekre is képes a szörfös. Bár a holland játékosokkal történt esetről részleteket nem közöltek, vélhetően az történt, hogy a kiteszörfös nem tudott megállni vagy irányt változtatni a parthoz közeledve. A hollandok a brazíliai világbajnokságon a címvédő spanyolok ellen kezdik meg a szereplésüket pénteken, Salvadorban.