Dani Alves brazil-argentin döntőt vár

dani alves barcelona
Vágólapra másolva!
Dani Alves, a brazil labdarúgó-válogatott védője a világbajnokság döntőjében szeretne találkozni barcelonai klubtársával, az argentin Lionel Messivel.
Vágólapra másolva!

"Jó lenne, ha összejönne a Brazília-Argentína mérkőzés, mert a két ország története miatt ez klasszikusnak számít. Különleges lenne világbajnokságot nyerni egy ilyen ellenféllel szemben" - mondta a brazil futballista a válogatott főhadiszállásán, Teresopolisban tartott sajtótájékoztatón. Világbajnokságon legutóbb 1990-ben, Olaszországban találkozott egymással a két nagy múltú dél-amerikai válogatott, akkor a nyolcaddöntőben az argentinok 1-0-ra győztek.

Alves szerint rajtuk kívül a spanyolok számítanak nagy esélyesnek, akik címvédőként tiszteletet érdemelnek, valamint a minőségi játékosokkal örömfutballt bemutató németek, illetve a látványos támadójátékot produkáló argentinok. A hazai válogatott egyik alapembere, aki a tavalyi Konföderációs Kupa idején támogatta a tiltakozó megmozdulásokat, reményét fejezte ki, hogy a mostani, Sao Pauló-i tüntetések nem befolyásolják majd negatívan a világbajnokság lebonyolítását. Egyúttal jelezte, hogy nekik, játékosoknak nehéz kizárniuk azt, ami a külvilágban, az országukban történik.

"Az egész világ ideutazik, a látogatók megérdemlik, hogy olyan fogadtatásban részesüljenek, amilyet a brazilok egyébként képesek nyújtani, függetlenül a helyzettől" - üzente ugyanakkor, aztán hozzáfűzte még: szerinte a szurkolók megértették, hogy a világbajnokság megérkezett, és ez egy olyan időszak lesz, amelyből az emberek tudnak majd profitálni. A brazilok a csütörtöki nyitómérkőzésen a horvátokkal csapnak össze Sao Paulóban, majd a mexikóiakkal és a kameruniakkal találkoznak még a csoportszakaszban.