Falcaónak nem jött össze az orvosi csoda

radamel falcao, arjen robben és adnan januzaj
Colombia's national football team striker Radamel Falcao -- who is recovering from surgery on ruptured cruciate ligaments -- controls the ball during a training in Loma Verde, Buenos Aires province, Argentina on May 28, 2014, as the squad gets ready for the FIFA World Cup Brazil 2014 tournament. The team will play friendly matches against Senegal and Jordan as part of their preparation in Argentina for the upcoming World Cup in Brazil . AFP PHOTO / DANIEL GARCIA
Vágólapra másolva!
Hiába reménykedett abban, hogy a vébére sikerül felépülnie a januári térdsérüléséből, Radamel Falcao nem lesz ott a kolumbiai válogatottban a brazíliai focivébén.
Vágólapra másolva!

A Monaco csatára egy francia kupameccsen szenvedett elülső keresztszalag-szakadást, és bár kitartóan dolgozott a felépülésén, végül kiderült, nem lesz ott a huszonhármas keretben.

José Pekerman szövetségi kapitány ugyan úgy nyilatkozott, hogy az utolsó pillanatig kivár, de szinte orvosi csoda lett volna, ha Falcao játszhatott volna a vébén, mivel a keresztszalag-szakadások esetében hat hónap kell ahhoz, hogy a szalag kockázatmentesen terhelhető legyen.

Falcao a vébé egyik legnagyobb hiányzója lesz Forrás: AFP/Daniel Garcia

Falcao mellett sérülések miatt Amaranto Perea és Luis Muriel sem utazik a vébére. "Ez a legszomorúbb nap, amióta én vagyok a kolumbiai csapat szövetségi kapitánya" - nyilatkozta Pekerman. "Nagyon izgatott voltam, de most már az maradt, hogy nagyon szurkolok a csapatnak, hogy minél jobban szerepeljen a vébén" - mondta Falcao az El Pais nevű lapnak.

A kolumbiaiak Görögországgal, Elefántcsontparttal és Japánnal találkoznak a csoportkörben.