Balotelli ott lesz a focivébén

A green light is seen on the head of AC Milan's forward Mario Balotelli as he reacts during the Italian Serie A football match between AS Roma and AC Milan on April 25, 2014 at the Olympic stadium in Rome.    AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
A green light is seen on the head of AC Milan's forward Mario Balotelli as he reacts during the Italian Serie A football match between AS Roma and AC Milan on April 25, 2014 at the Olympic stadium in Rome. AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
Vágólapra másolva!
Számít Mario Balotellire a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon Cesare Prandelli, az olasz válogatott szövetségi kapitánya.
Vágólapra másolva!

"Képes leereszteni időnként, de nem hagyom itthon. Mario 14 gólt szerzett az olasz válogatottban, ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni" - nyilatkozott a jelenlegi idényben sokat kritizált támadóról a Corriere della Serában megjelent interjúban a szakvezető.

Balotelli világbajnoki szerepvállalását az olasz sajtó kérdőjelezte meg, mivel a Milan csatára gyenge szezont produkált, ugyanakkor olyan fiatalok bukkantak fel - mint a góllövőlistát vezető torinói Ciro Immobile vagy a római Mattia Destro -, akik számba vehetők lennének a válogatottban.

Forrás: AFP/Filippo Monteforte

A kritikák a múlt héten újra felerősödtek, amikor Balotelli összekapott egy televíziós kommentátorral az AS Roma elleni mérkőzés után, amelyen lecserélték.

Az olaszok a június 12-én kezdődő világbajnokságon angolokkal, az uruguayiakkal és a Costa Rica-iakkal szerepelnek egy csoportban.