Xaviék ragaszkodnak az olaszokhoz

Vágólapra másolva!
Az olaszokkal vívja utolsó felkészülési mérkőzését a vb-címvédő spanyol fociválogatott, mielőtt Vicente del Bosque szövetségi kapitány kijelöli keretét a brazíliai tornára.
Vágólapra másolva!

A barátságos meccset március 5-én Madridban játszák, az Atlético otthonában, a Vicente Calderónban. A felvezetés azonban nem teljesen barátságos: az olasz szövetség a meccs törlését kérte a spanyoloktól, mivel elképzelhetőnek tartják, hogy a vb negyeddöntőjében is találkoznak majd. A spanyolok viszont nem teljesítik a kérést, ezért megtartják a mediterrán derbit.

A két válogatott harmincharmadszor találkozik majd: eddig tíz olasz és kilenc spanyol győzelem mellett 13 döntetlen született. 2012-ben az Eb csoportmeccsén 1-1-es döntetlen, a döntőben 4-0-s spanyol győzelem született, a tavalyi konföderációs kupán 0-0-s végeredmény után büntetőkkel 7-6-ra nyertek a spanyolok.

A június 12-én kezdődő vébén a spanyolok a hollandokkal, a chileiekkel és az ausztrálokkal, az olaszok pedig az uruguayiakkal, a Costa Rica-iakkal és az angolokkal szerepelnek majd azonos csoportban.