Matthäust ezúttal Kamerun szeretné kapitánynak

Vágólapra másolva!
A német Kicker szerint Lothar Matthäus lehet a kameruni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A sportnapilap úgy tudja, a francia Paul Le Guen helyére kiszemelt német szakember már megegyezett az afrikai ország futballelnökével.
Vágólapra másolva!

Már csak az aláírás hiányzik a szerződés aláírásáról, és Lothar Matthäus lesz a kameruni labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. A Kicker sportnapilap szerint az egykori aranylabdás csillag, aki korábban irányította a magyar nemzeti csapatot is, megegyezett a kameruni szövetség elnökével, Mohammed Iyával.

Matthäus a lapnak nem kommentálta az értesülést. A német tréner 2009 tavaszán egyszer már tárgyalt az afrikai együttessel, de akkor nem született megállapodás.

Kamerun a világbajnokság E csoportjának utolsó helyén végzett, miután Dániától, Hollandiától és Japántól is kikapott, így a szövetség nem újította meg a francia Paul Le Guen szerződését.

A válogatott következő feladata a 2012-es Afrika-kupa selejtezője lesz, ahol Szenegál, Mauritius és a Kongói Demokratikus Köztársaság ellen kell kivívni a továbbjutást.