Lippi nem érti, mi a gond a tizenegyessel

Vágólapra másolva!
Marcello Lippi, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kissé ingerült lett az Ausztrália elleni világbajnoki nyolcaddöntőt követő sajtótájékoztatón, amikor újságírók a mérkőzés 93. percében megítélt büntető jogosságáról faggatták.
Vágólapra másolva!

"Miért? Problémája van valakinek a 11-essel? Kétszer szabálytalankodtak Grossóval, először még talpon tudott maradni, a másodiknál azonban már nem volt lehetősége továbbvinni a labdát" - mondta a sajtótájékoztatón a szakember.

A vitatott szituációnál az olasz balhátvéd 0-0-s állásnál, a rendes játékidő ráadásának utolsó percében szép csel után tört be az ausztrál 16-oson belülre, ahol Lucas Neill mellett is elhúzta a labdát, majd elesett a fekvő védőben. A spanyol Luis Medina Cantalejo játékvezető habozás nélkül a 11-es pontra mutatott, s első látásra úgy tűnt, teljesen jogosan, a visszajátszások azonban azt mutatták, hogy Grosso szándékosan futott bele a tehetetlen hátvédbe. A büntetőt Francesco Totti magabiztosan értékesítette.

"Talán nem volt jogos a büntető, de igazából magunkat okolhatjuk a kiesésért" - mondta sportszerűen Guus Hiddink, az ausztrál együttes holland szövetségi kapitánya, aki szerint csapatának ki kellett volna használnia, hogy az olaszok Marco Materazzi kiállítása után 40 percig emberhátrányban játszottak.

Az olasz válogatott a pénteki negyeddöntőben a Svájc legjobbjait büntetőpárbajban legyőző ukrán nemzeti csapattal találkozik.