Németország megőrül a boldogságtól

Vágólapra másolva!
A labdarúgó-világbajnokság legelső nyolcaddöntőjén Németország a vártnál könnyebb sikert aratott Svédország ellen, s a házigazdák szurkolói nem titkolják örömüket: az ország összes autójában "beragadt" a kürt, és immáron mindenki a fináléba követeli Jürgen Klinsmann csapatát. Előtte azért még két akadályt is le kell küzdeniük Lukas Podolskiéknak, a négy közé jutásért például a Mexikót hosszabbításban búcsúztató, nagy favoritnak tartott Argentína lesz az ellenfél.
Vágólapra másolva!

Juha Pál helyszíni jelentése Kölnből

A németek nem voltak pesszimisták, az argentin csapatot mégis esélyesebbnek tartották a továbbjutásra szombaton, legalábbis az oddset nevű német fogadóiroda szorzói alapján.

A Nationalelf svédek elleni rendes játékidős sikerére 1,6-szoros pénzt ajánlottak, míg Fredrik Ljungbergék esetleges diadala esetén 100 euró kockáztatása után 400-at adtak volna. Argentína győzelmét szinte biztosra vette a szerencsejátékos cég, mindössze 1,35-szörös odsszot állapított meg, míg a Mexikóra fogadók hatszoros nyeremény reményében játszhattak.

Míg mi a Köln melletti Bergisch Gladbach városában azt néztük, miképp trükközi Kaká felé a labdát Ronaldinho a brazilok edzésén, a házigazdák válogatottja már javában rúgta a bőrt Münchenben, mi több, az éppen Roberto Carlosra közelítő német kolléga egy pillanatra megállította kameráját, hátrafordult, és széles mosollyal a száján közölte a hírt: Lukas Podolski révén, bő 10 perc alatt két gólt szerzett a Nationalelf.

A selecao majd' kétórás labdabűvölését megnézvén Köln felé vettük az irányt - pont a város klubjában, Szabics Imrével egy csapatban játszik a duplázó Podolski -, de még Bergisch Gladbachban tudtukra hozták a német gyalogosok, autósok, és mindenki, aki élt és mozgott, hogy Németország bejutott a világbajnokság legjobb nyolc csapata közé. München oly' távol van, s mégis közel.

Bár a 2-0-ra végződött meccset több száz kilométerre innen rendezték, az egész ország megbolondult, mintha csak 20 millió lakodalmat rendeztek volna egy időben, olyan volt a hangulat még ebben a Ruhr-vidéki kisvárosban is. Az autósok ráfeküdtek a dudára, mindenki integetett a másiknak, a bátrabbak a kocsi ablakából - menet közben - kimászva kiabáltak, a német zászlókba burkolózott járókelők pedig a "Deutschland" ismételgetésével fejezték ki határtalan örömüket.

Egy fiatalokból álló csoportnak a körforgalom tetszett meg, és legalább tízszer körbeszaladtak rajta, majd példájukat követte egy lila Opel Corsa, amely megpróbálta minél nagyobb sebességgel bevenni a végtelen kanyart.

Forrás: [origo]

Német örömmámor a kölni állomáson

A kölni pályaudvaron sem volt pardon, annyi német szurkoló lepte el az állomás területét, mintha az egymilliós városban rendezték volna a diadalmas német-svéd találkozót. A szurkolókat a távolság egyáltalán nem zavarta, a negyeddöntőt magukénak érezték, olyannyira, hogy szívesen fogadták a társaságukhoz csatlakozó többi drukkert is, a kukásdobozra emlékeztető dobot például egy brazil "vezérszurkoló" püfölte. Ekkor sokak szájából már a "finale" szócska hangzott el, nem titkolván, hogy most már minden helyi a berlini döntőbe várja a kedvenceket.