Argentin-brazil vb-döntőt vár a közvélemény

Vágólapra másolva!
Most, hogy véget ért a labdarúgó-világbajnokság csoportköre, immáron minden szurkolót csakis a nyár legfontosabb kérdése érdekel: ki nyeri a focivébét? Összevetettük az [origo] reprezentatívnak mondható 1,15 millió klikkelést produkáló szavazását a németországi megkérdezettek véleményével.
Vágólapra másolva!

Juha Pál helyszíni tudósítása Kölnből

A francia válogatott Zinédine Zidane nélkül győzni is tud, s ezt be is bizonyította a vb egyik legszimpatikusabb csapata, az afrikai Togo ellen. Mivel - szintén pénteken - Svájc legyőzte Dél-Koreát, így nem történhet meg a négy évvel ezelőtti csoda, amikor a távolkeletiek elődöntőbe jutottak, Alexander Freiék csoportelsőségére viszont a bombameglepetés is visszafogott kifejezés. Svájc végső győzelmét senki nem gondol(hat)ja komolyan, a törökök elleni pótselejtezős siker után a nyolcaddöntőben Ukrajnával fog farkasszemet nézni a helvét gárda, és az erőviszonyokat nézve, messze ez a "legkisebb" rangadó az egyenes kieséses szakaszban. Ukrajna továbbjutása szintén meglepő, de inkább csak annak fényében, hogy Sevcsenkóék az első meccsükön 4-0-ra kikaptak Spanyolországtól, ám ezt követően két diadallal másodikok lettek csoportjukban a hispánok mögött. Egy biztos, a svájci-ukrán duó közül egy a nyolc közé is be fog jutni, ahol az olasz-ausztrál párharc nyertesével fog találkozni.

Az azzurrik az [origo] olvasóinál a második helyen végeztek, Németországban azonban kevesen emlegetik őket a csúcsfavoritok között, főképp a minden idők egyik legnagyobb Serie A-s bundabotránya miatt, ami sokak szerint megzavarta Marcello Lippi tanítványait. Tény: az utolsó meccs előtt még nem volt biztos Francesco Tottiék kvalifikációja, ám a csehek elleni sikerrel végül is simán, 7 ponttal jutott tovább Itália. Az ausztrál csapat a torna eddigi nagy meglepetése, Mark Viduka és társai nagy sikerként könyvelhetik el, hogy Horvátország és Japán előtt "ezüstérmesek" lettek a brazilos csoportban. Ha a socceroos valami csoda folytán kiejtené Olaszországot, akkor könnyen a négy között találhatja magát, hiszen a már említett Svájc-Ukrajna kettős bármelyike a verhető kategóriába tartozik. Itália mögött Ghána végzett a második helyen, és mivel az afrikaiak a titkos favorit Csehországot is legyőzték, Németországban sokan arról beszélnek, hogy Brazíliát megtréfálhatják Michael Essienék.

Négy csapat is hiba nélkül tudta le a csoportküzdelmeket, s mindez a a legtöbb önbizalommal a házigazda németeket látta el. Pár hónapja még krízisről beszéltek Németországban, a Costa Rica, a Lengyelország és az Ecuador elleni siker azonban olyannyira magabiztossá tette Jürgen Klinsmann csapatát, hogy most már nincs ember az országban, aki ne bízna Michael Ballackék végső diadalában. Látogatóinknak viszont csak a 10 százaléka érzi aranyesélyesnek a Nationalelfet, ami talán azzal indokolható, hogy kőkemény ellenféllel nem kellett mérkőzniük a vendéglátóknak, Svédország sok - nem német - rajongó szerint viszont könnyen rágós falat lehet, egyöntetű vélemény, hogy Zlatan Ibrahimovic visszatértével egy igen kellemetlen ellenfélen kellene átrágnia magát Németországnak. Ha mindez sikerül, akkor minden bizonnyal Argentína vár a válogatottra, s még a legoptimistább német drukkerek is tartanak a dél-amerikai csapattól.