Latin-amerikai rangadóval nyit a nyolcaddöntő

Vágólapra másolva!
Sokak szerint a világbajnokság csak szombaton kezdődik: innentől kezdve már egyenes kieséses rendszerben lépnek pályára a legjobb válogatottak. Az első két nyolcaddöntőben mindjárt két olyan ország legjobbjai lépnek pályára, amelyet a végső győzelemre is esélyesnek tartanak: a németek a svédek, az argentinok pedig Mexikó ellen játszanak, de egyik favorit sem teheti meg, hogy lebecsüli ellenfelét.
Vágólapra másolva!

A házigazda német válogatott eddig felülmúlta az előzetes várakozásokat, hiszen Jürgen Klinsmann együttese nem csak hogy megnyerte a csoportját, de mindezt 100 százalékos teljesítménnyel, ráadásul látványos támadófutballal érte el. Az már más kérdés, hogy az eddigi ellenfelek azért nem tartoztak a különösebben erős válogatottak közé - ebből a szempontból a svédek már keményebb diónak ígérkeznek.

A Nationalelfnél senki sem sérült, eltiltott sincsen, így Klinsmann a lehető legjobb összeállításban küldheti pályára együttesét, vagyis a védelembe visszakerül az Ecuador elleni találkozót kisebb sérülés miatt kihagyott Christoph Metzelder, a középpályára pedig Bernd Schneider.

Németországban immár hatalmas a várakozás a csapattal szemben, és a közvélemény szinte biztosra veszi a továbbjutást, ami akár hátrány is lehet a németek számára.

A háromkoronások viszont éppen ezt használhatják ki: a skandináv gárda sokak szemében outsidernek tűnhet, de Henrik Larssonék az angolok ellen is bizonyították, hogy az utolsó percekig küzdenek. Úgy tűnik, hogy Lars Lagerbäck szövetségi kapitány még mindig nem számíthat Zlatan Ibrahimovicra, akit azonban az angolok ellen Marcus Allbäck remekül pótolt, így ez nem olyan nagy gond a számára.

A középpálya jobb oldalára várhatóan visszatér Christian Wilhelmsson, a jobbhátvéd pedig megint az alaphelyzetben középpályás Niklas Alexandersson lesz - a jobb oldali védő, Mikael Nilsson minden bizonnyal csak a kispadon ünnepelheti 28. születésnapját.

A várható kezdőcsapatok:
Németország: Lehmann - A. Friedrich, Mertesacker, C. Metzelder, Lahm - B. Schneider, Frings, Ballack, Schweinsteiger - Podolski, Klose.
Svédország: Isaksson - Alexandersson, Mellberg, Lucic, Edman - Wilhelmsson, Källström, Linderoth, Ljungberg - Allbäck, H. Larsson.