Hitchcocki izgalmakat ígér az E csoport hajrája

Vágólapra másolva!
Az utolsó csoportkör első két napján nem sok izgalom akadt, legalábbis ami a betöltetlen továbbjutó helyeket illeti, csütörtökön viszont már más lesz a helyzet, hiszen a pályára lépő válogatottak közül csak a brazilok érezhetik magukat a legjobb 16-ban, a többi hét együttes mind a továbbjutásért küzd majd. A kínálatból talán a cseh-olasz rangadó emelkedik ki, de az ausztrál-horvát összecsapás is ki-ki meccsnek ígérkezik.
Vágólapra másolva!

A délutáni programot az E csoport adja, amely a torna "halálcsoportjává" lépett elő, elvégre itt még semmi sem dőlt el, viszont mind a négy gárdának van továbbjutási esélye. Könnyen lehet például, hogy az olasz-cseh összecsapáson a vesztes együttes korai búcsúra kényszerül, ami mindenképpen meglepetés lenne, hiszen előzetesen mindkét együttest esélyesnek tartották arra, hogy akár egészen messzire jusson. A taljánoknak egy döntetlen is elegendő a továbbjutáshoz, a cseheknek viszont csak a győzelem jelenti azt, hogy biztosan a nyolcaddöntőben vannak - akár még egy iksszel is továbbmehetnek, de ehhez az kellene, hogy Ghána ne nyerjen az Egyesült Államok ellen.

A squadra azzurrából biztosan hiányozni fog az eltiltott Daniele de Rossi, és Marcello Lippi szövetségi kapitány egyelőre nem árulta el, hogy milyen taktikával küldi majd pályára együttesét a csehek ellen. Várhatóan a sérüléssel bajlódó Simone Perrotta sem kezd majd, így aztán Gianluca Zambrotta egy sorral feljebb lépve a középpályán játszhat, a védelembe pedig visszakerül Fabio Grosso. A nagy kérdés az, hogy Lippi továbbra is a két csatár mögött játszatja-e Francesco Tottit, vagy a római csillag előretolt ékként szerepel majd, és az olaszok átállnak a klasszikus 4-4-2-re, ami valamivel biztonságosabb taktikát jelent.

A cseheknél a nagyprobléma az, hogy Karel Brückner mesternek elfogynak a csatárai: Jan Koller sérült, Vratislav Lokvenc pedig eltiltás miatt nem játszik, így elképzelhető, hogy a szintén nem teljesen egészséges Milan Barost valahogy összedrótozzák - sőt, az eddig a kispadon tartott Marek Heinz is lehetőséget kaphat. Ez azt jelentené, hogy a csehek is 4-4-2-ben fociznának, a középpályáról így Jaroslav Plasil maradhat ki A védelemben a szintén eltiltott Tomás Ujfalusi helyére minden bizonnyal Martin Jiránek áll be majd.

A várható kezdőcsapatok:
Csehország: Cech - Grygera, Rozehnal, Jiránek, Jankulovski - Poborsky, Galásek, Rosicky, Nedved - Heinz, Baros.
Olaszország: Buffon - Zaccardo, Nesta, F. Cannavaro, Grosso - Camoranesi, Pirlo, Gattuso, Zambrotta - Totti, Gilardino.