Paraguay emelt fővel búcsúzott

Vágólapra másolva!
Nem sikerült a bravúr Trinidad és Tobago együttesének a labdarúgó-világbajnokság B csoportjában, Leo Beenhakker együttese ugyanis sima 2-0-s vereséget szenvedett Paraguaytól. A két együttes egyaránt kiesett.
Vágólapra másolva!

Eredmény, B csoport, 3. forduló:
Paraguay - Trinidad és Tobago 2-0 (1-0)
Kaiserslautern, 48 ezer néző
v: Roberto Rosetti (Olaszország)
Paraguay: Bobadilla - Caniza (da Silva, 88.), Caceres (Manzur, 78.), Gamarra, Nunez - Acuna, Barreto, Paredes, Dos Santos - Santa Cruz, Valdez (Cuevas, 66.)
Trinidad és Tobago: Jack - Lawrence, Sancho, Avery John (Jones, 31.) - Edwards, Whitley (Latapy, 66.), Birchall, Theobald, Yorke - Stern John, Glen (Wise, 40.)
gól: Sancho (öngól, 25.), Cuevas (86.)
sárga lap: Paredes (30.), Dos Santos (54.), illetve Sancho (45.), Whitley (48.)

Utolsó meccsén még mindig maradt továbbjutási esélye Trinidad és Tobago nemzeti csapatának, ehhez "csupán" Paraguayt kellett legyőznie, s szurkolni az angolok svédek elleni győzelméért. Hogy ezért lépett-e Leo Beenhakker egy merészet, nem tudni, mindenesetre az első két meccsen kiválóan védő Shaka Hislopot azonnal kispadra ültette amint meggyógyult első számú kapusjelöltje, Kelvin Jack.

A hátsó alakzatban is változás történt, visszakerült ugyanis a csapatba az eltiltását letöltő Avery John, míg a túloldalon bekerült a kezdő tizenegybe a Bayern München középpályása, Julio dos Santos, illetve Edgar Barreto is.

Elképesztő iramban kezdte a mérkőzést a két együttes, kilenc perc alatt már öt kapura lövést regisztrálhattak a statisztikusok, ráadásul akadtak köztük igen veszélyesek is. Előbb Santa Cruz bújt ki a védők közül, csúsztatását Jack hatalmas bravúrral tolta ki a bal sarok elől, majd a trinidadi csatárok képviseletében Yorke köszönt be, fejesét Bobadillának kellett nagy bravúrral kitornásznia a jobb sarokból.

Negyedórára leült ugyan a meccs, ám akkor egy öngól borzolta a közép-amerikaiak idegeit. Roberto Acuna bal oldali szabadrúgását a 11-es pontnál előbb Julio dos Santos csúsztatta meg, majd a labda a menteni igyekvő Brent Sancho kobakjáról vágódott saját kapujának bal sarkába (1-0).

Forrás: EPA

A gól meghozta a paraguayi kedvet, előbb a 36. percben Valdez rontott ziccert (ne kisebbítsük a kapus érdemeit, Jack kiválóan mentett lábbal), fél perccel később Denis Caniza lesről talált a hálóba, a játékvezető érvénytelenítette a találatot. A játékrész utolsó percében előbb Jack védte Valdez közeli fejesét nagy bravúrral, majd Theobald mentett egy lövést a bal kapufánál.

A második félidőt lendületesebben kezdte Trinidad és Tobago, de nem hiába dühöngött Leo Beenhakker, a csapat képtelen volt komoly helyzetet kialakítani.

A mérkőzés utolsó 20 percében elképesztő nyomás nehezedett a paraguayi kapura, ám a 86. percben a csereként beálló Nelson Cuevas mindent eldöntött: Santa Cruz kiváló labdát tálalt kényszerítőből a csatár elé, aki 12 méterről nem hibázott.