Huligánokat és tévéseket tartóztattak le

Vágólapra másolva!
A rendőrség letartóztatott 40 lengyel drukkert a Németország-Lengyelország csoportmérkőzés előtt Dortmundban, a labdarúgó-világbajnokságon.
Vágólapra másolva!

Közvetlenül a meccs előtt Dortmund belvárosában a rendőrség gyűrűbe zárt mintegy száz, erőszakosságáról ismert német huligánt, s amikor elkezdte volna elszállítani őket üveg- és székzáporban volt része. A rendbontók közül több tucat kitört a gyűrűből, a városban üldözéses verseny zajlott. A rendőrség lezárta a nagyközönség elől az egyik dortmundi közteret, ahol ezrek akarták megnézni nagykivetítőn a Németország-Lengyelország mérkőzést.

A nap folyamán óvintézkedésként legkevesebb hatvan lengyelt vittek be zárt helyre. A Ruhr-vidéki nagyvárosba több tízezer lengyel érkezett, hogy vagy a stadionban, vagy nagykivetítőkön megnézze a számukra sorsdöntő mérkőzést. A repülőtérről visszaküldtek egy Londonból érkezett angolt és lengyelt. A vendég szurkolók "lekapcsolásában" lengyel rendőrök is segítettek. Az erőszakra hajlamos drukkereknél fegyverként használható eszközöket találtak.

A német rendőrség a botrány elkerülése érdekében a renitenseket igyekszik a többi ország hatóságaival együttműködve idejekorán távol tartani a sporteseménytől.

***

Két olasz televízióst letartóztattak Münchenben, a labdarúgó-világbajnokságon, miután női szurkolókat molesztáltak.

A két fiatal olasz egy szórakozóhelyen azzal mulatta az időt, hogy minden feléjük haladó lány mellét és fenekét egyikük végigtapogatta, amíg a másik felvételt készített róla.

A rendőri intézkedést az ízléstelen tréfa egyik szenvedő alanya eszközölte, miután többszöri felszólítása ellenére sem hagyták őt békén. A müncheni rendőrség tájékoztatása szerint a 26, illetve 30 éves szabadúszó televíziósokat fejenként 500 euró óvadék ellenében szabadlábra helyezték.