Robben góljával nyertek a hollandok

Vágólapra másolva!
Újabb két csapat mutatkozott be a labdarúgó-világbajnokságon: a C csoportban Szerbia-Montenegró és Hollandia összecsapását utóbbi válogatott nyerte, a találkozó egyetlen gólját a Chelsea-ben játszó Arjen Robben szerezte.
Vágólapra másolva!

Eredmény, C csoport, 1. forduló:
Szerbia-Montenegró - Hollandia 0-1 (0-1)
Lipcse, 43 000 néző
v.: Markus Merk (német)
Szerbia-Montenegró: Jevric - Gavrancic, Nenad Djordjevic (Koroman, 43.), Krstajic, Dragutinovic - Nadj, Duljaj, Stankovic, Predrag Djordjevic - Kezman (Ljoboja, 67.), Milosevic (Zigic, a szünetben)
Hollandia: van der Sar - Heitinga, Ooijer, Mathijsen (Boulahrouz, 86.), van Bronckhorst - van Bommel (Landzaat, 60.), Sneijder, Cocu - van Persie, van Nistelrooy (Kuijt, 69.), Robben
gól: Robben (18.)
sárga lap: Stankovic (34.), Koroman (64.), Gavrancic (89.), illetve van Bronckhorst (56.), Heitinga (85.)

A lehető legerősebb összeállításában kezdte meg a találkozót a két válogatott, a hollandoknál a felépült Mark Van Bommel elfoglalhatta helyét a középpályán, elöl pedig a Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben, Robin van Persie jelentett életveszélyt.

A szerbeknél az eltiltott Nemanja Vidicet Goran Gavrancic volt hivatott pótolni, a csatársorban Savo Milosevic és Mateja Kezman próbálta meg a gólszerzést.

Az első negyedóra laza játszadozása után az első valamirevaló ritmusváltás helyzetet és gólt eredményezett. A szellősen védekező szerbek csak "zongorán kísérték" Van Persie és Robben pazar összjátékát, amelynek végén a Chelsea-támadója ziccerben kilépve okosan gurította el Jevric lába mellett a labdát.

A játék ezt követően ismét visszazuhant a meddő mezőnyjátékba, az Oranje visszahúzódva térfelére kissé átengedte a kezdeményezést, s próbált továbbra is gyors ellentámadásokkal operálni. Szerb részről viszont az offenzíva nem igazán valósult meg, pontatlannak és lassúnak bizonyultak Ilija Petkovic szövetségi kapitány tanítványai. Nem véletlen, hogy a szakvezető a 43. percben Nenad Djordjevic helyett Ognjen Koromant küldte pályára, aki a hajrában egy kiváló lövéssel jelezte, talán előbb kellett volna őt bevetni.

Forrás: EPA

Mladen Krstajic és Ruud Van Nistelrooy csatája

A második játékrészre újabb cserét hajtott végre déli szomszédunk: Milosevic helyére Zigic érkezett, s kicsit meg is élénkült a szerbek játéka. A kinyíló védelemmel szemben több keresnivalója akadt az ellenfélnek, főleg szélen sikerült többször zavart kelteni, de igazi helyzetig nem jutottak.

A jól záró védelmekre jellemző, hogy a szerbek első kaput is eltaláló lövésére 71 percet kellett várni, Koroman löketét Van der Sar védte... A hajrában mindent elkövettek a szerbek, de nem sikerült az egyenlítés, Marco van Basten együttese kiszenvedte a győzelmet - a gyenge mérkőzés ellenére megérdemelten.