Egy félidő is elég volt az argentinoknak

Vágólapra másolva!
A halálcsoportnak nevezett C jelű négyes első találkozóján Argentína 2-1-re verte Elefántcsontpartot.
Vágólapra másolva!

C csoport, 1. forduló:
Argentína - Elefántcsontpart 2-1 (2-0)
Hamburg, 50 000 néző
v.: Frank de Bleeckere (belga)
Argentína: Abbondanzieri - Burdisso, Ayala, Heinze, Sorin - Mascherano, Cambiasso, Riquelme (Aimar, 93.), Maxi Rodriguez - Saviola (Luis González, 76.), Crespo (Palacio, 64.).
Elefántcsontpart: Tizié - Eboue, K. Touré, Meite, Boka - Keita (A. Kone, 77.), Zokora, Y. Touré, Akalé (B. Kone, 62.) - B. Kalou (Dindane, 56.), Drogba.
gól: Crespo (24.), Saviola (38.), illetve Drogba (82.)
sárga lap: Saviola (41.), Heinze (49.), González (81.) illetve Eboué (61.), Drogba (91.)

Trinidad és Tobago után egy másik újonc is bemutatkozott a vébé második napján, igaz, Elefántcsontpartot jóval többre tartották előzetesen, mint a karibi gárdát, sokan a torna meglepetéscsapatánák várják az Afrika-kupa ezüstérmesét. Argentína jó ideje minden világbajnokságon a favoritok közé tartozik, José Pekerman ugyan több sztárt is kihagyott a keretből, de így is elsőrangú játékosok állnak a rendelkezésére.

Az afrikaiak úgy kezdtek, mintha rutinos vb-résztvevők lennének, bátran próbálkoztak, ami persze nem csoda, hiszen a kapus Tizié kivételével mindannyian Európában profiskodnak, sok nagy csatát megéltek már. A 14. percben aztán éppen Tizié volt bizonytalan Ayala bombafejese után, és bár az argentinok erősen reklamáltak a belga De Bleeckere bírónál, hogy ítéljen gólt, a spori végül úgy látta, hogy nem volt benn a labda.

Óriási tempót diktáltak a csapatok, a megszerzett labdák után villámgyorsan indultak, érezni lehetett, hogy nem kell sokat várni az első gólra. Ezt végül a dél-amerikaiak szerezték meg, Riquelme szabadrúgása után Crespo találta meg a lecsorgó labdát, és öt méterről már nem volt nehéz dolga.

Drogbáék nem zuhantak össze a bekapott góltól, ugyanakkora elánnal jöttek előre, és Keita fejében volt az egyenlítés, de Abbondanzieri lábában elakadt a Lille légiósának közeli stukkolása. A túloldalon Saviola nem hibázott, Riquelme parádés labdájából növelte a gauchók előnyét.

A szünet után az argentinok a vezetés tudatában nem vezettek viharos rohamokat, inkább arra figyeltek, hogy ne kerüljenek helyzetbe az afrikaiak, és ezt sokáig sikeresen abszolválta az Ayala vezette védelem.

Forrás: MTI
Crespo és Kolo Toré párharca

Az utolsó húsz percben azonban lankadt a figyelem, így történhetett, hogy az erőlködő elefántcsontpartiak egyre többször kerültek a kétszeres világbajnok kapuja elé. A 82. percben megszületett az újonc első vébégólja, akár szimbolikusnak mondható, hogy a csapat kirakatembere, Drogba szerezte.

A találat jót tett a kissé ellaposodó mérkőzésnek, Henri Michel csapata nagy hajrát nyitott, de az argentinok jobban figyeltek, és nem engedték ki a kezükből a győzelmet. Ennek ellenére nem biztos, hogy a továbbiakban belefér, hogy ennyire passzívan játsszon a Pekerman-csapat a vezetés megszerzése után, Elefántcsontpart pedig bizonyította, hogy kemény ellenfele lehet bármelyik elitválogatottnak.

Bemutatkozik a halálcsoporthttp://origo.hu/vb2006/20060610anglia.html?pIdx=2