Jól hajráztak Henryék Kína ellen

Vágólapra másolva!
A labdarúgó-világbajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésen a francia gárda két hajrábeli góllal verte Kínát 3-1-re, de a győzelem áldozattal járt, mert Djibril Cissé lábtörés miatt kénytelen kihagyni a vébét. Az ausztrálok sem nyújtottak túl meggyőző teljesítményt Liechtenstein ellen, de végül szintén 3-1-es győzelmet arattak, míg a vb-résztvevők csatáján a spanyolok 2-1-re legyőzték a horvátokat.
Vágólapra másolva!

Nem indult jól a franciák utolsó felkészülési mérkőzése, a 10. percben Cissé csatázott Csenggel, a kínai szabálytalankodott a gall támadóval, aki olyan szerencsétlenül lépett, hogy a jobb lába aláfordult, és sípcsonttörést szenvedett, már a műtéten is túlvan a Liverpooltól távozni készülő játékos.

A sérülés megzavarta a franciákat, akik pár perc múlva Zidane buktatásáért büntetőhöz jutottak, de a sértett megcsúszott lövés közben, így labdája a léc fölött zúgott el. A 30. percben aztán éppen Zidane indította a gólt eredményező támadást, labdájával a leshatáron ólálkodó Henry lépett ki, aki középre emelt, és a Cissé helyére beállt Trezeguet elegáns mozdulattal pöckölt a hálóba.

A félidő végén Bartheznek kellett bravúrt bemutatnia, hogy maradjon a gall előny, de a második játékrészben már ő is tehetetlen volt, amikor Cseng értékesített egy tizenegyest.

A 74. percben beállt a szurkolók új kedvence, Franck Ribery, aki meghálálta a bizalmat, a 89. percben az ő beadása után rúgott látványos öngólt Vang, majd a Marseille karmestere a harmadik gólban is szerepet vállalt, előle még kifutva mentett a kínai kapus, de Henry 30 méterről az üres kapuba gurított, kialakítva a 3-1-es végeredményt.

Az ausztrálok sem gáláztak, Guus Hiddink csapata a 8. percben hátrányba került Neill öngóljával a futballnagyhatalomnak nem nevezhető Liechtenstein ellen, de aztán érvényesült a papírforma, és végül 3-1-re nyertek az auszik.

Forrás: EPA
Spanyol örömködés Pernia gólja után

A spanyolok és a horvátok is fordulatos meccset vívtak, és itt is esett öngól, Pablo Ibanez talált a saját kapujába. A folytatásban már déli szomszédaink kapuja előtt akcióztak a hispánok, előbb az utólag behívott Pernia volt eredményes, majd a korábban már egy tizenegyest elhibázó Fernando Torres szerezte a mindent eldöntő gólt a 90. percben.

felkészülési mérkőzés:
Spanyolország - Horvátország 2-1 (0-1)
gól: Pernia (62.), Fernando Torres (90.), illetve Pablo Ibanez (14., öngól)

Ausztrália - Liechtenstein 3-1 (1-1)
gól:
Sterjovski (20.), Kennedy (75.), Aloisi (83.), illetve Neill (8., öngól)

Franciaország - Kína 3-1 (1-0)
gól:
Trezeguet (30.), Vang (89., öngól), Henry (90.), illetve Cseng (69., 11-esből)