Angliáé a focivébé legértékesebb csapata

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a BBDO tanácsadó cég május elején készített felmérése alapján közreadta a jelenkor 20 legmagasabb piaci értékkel rendelkező labdarúgójának listáját. A kimutatás szerint a szezon közvetlen zárásakor Ronaldinho, a brazil válogatott és a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona csillaga ért a legtöbbet, számításaik szerint 47 millió eurót.
Vágólapra másolva!

A támadó mögött a Real Madridot erősítő David Beckham, az angol nemzeti együttes kapitánya a második 44,9 millió euróval, míg a szintén angol Wayne Rooney, a Manchester United csatára a harmadik 43,7 millióval.

A 20-as listán 19 olyan futballista található, akik a pénteken kezdődő németországi világbajnokságon is szerepel majd, az egyetlen "kakukktojás" a kameruni Samuel Eto'o. A FC Barcelona csatára a lista negyedik helyén áll 30,7 millió euróval.

Érdekesség, hogy amennyiben a felmérés alapján kellene a világbajnokság első számú esélyesét megnevezni, akkor az angol válogatottra esne a választás, hiszen négy szigetországi futballista került fel a listára - Beckham és Rooney mellett Frank Lampard, illetve Steven Gerrard -, míg a szakértők első számú favoritját, a brazil nemzeti csapatot csupán ketten, Ronaldinho és Ronaldo képviselik.

A 10 legértékesebb játékos:
1. Ronaldinho (brazil, FC Barcelona) 47 millió euró
2. David Beckham (angol, Real Madrid) 44,9
3. Wayne Rooney (angol, Manchester United) 43,7
4. Samuel Eto,o (kameruni, FC Barcelona) 30,7
5. Lionel Messi (argentin, FC Barcelona) 30,4
6. Zlatan Ibrahimovic (svéd, FC Juventus) 30,1
7. Ronaldo (brazil, Real Madrid) 29,4
8. Frank Lampard (angol, Chelsea) 28,8
9. Thierry Henry (francia, Arsenal) 28,7
10. Michael Ballack (német, Bayern München) 28,6