Vágólapra másolva!
Szerdán hét világbajnoki résztvevő lépett pályára barátságos mérkőzés keretében, a játéknap rangadóján az olaszok 1-1-es döntetlent játszottak Genfben Svájccal. A franciák 2-0-ra legyőzték Dániát, Paraguay Grúziát verte, Irán Bosznia-Hercegovinánál bizonyult jobbnak gólgazdag meccsen, míg Szaúd-Arábia, valamint Trinidad és Tobago vereséget szenvedett.
Vágólapra másolva!

Az olaszok a sérüléséből felépülő Tottival a kezdőcsapatban indultak harcba a svájciak ellen, de a Roma karmesterén látszott a meccshiány, szürkén futballozott. A taljánok a 11. percben szereztek vezetést, Grosso remekül adott középre, ahol Gilardino érkezett és 6 méterről bepofozta a labdát.

Egy eladott labda utáni kontrából egyenlítettek a svájciak, Gygax 22 méteres bombája a jobb sarokban kötött ki. A folytatásban nem hogy gólt, de helyzetet is alig láthattak a nézők, annál több volt a durva belépő, tétmérkőzésen nem biztos, hogy mindkét gárda 11 emberrel fejezte volna be a meccset.

Forrás: EPA
Coltorti és Iaquinta találkozója a svájci-olasz meccsen

A franciák a dánokat fogadták Lens-ban, és a 13. percben az az Henry szerezte meg a vezetést a galloknak, aki kilenc évvel ezelőtt éppen a Felix Bollaert-stadionban játszotta első válogatott mérkőzését. Mindkét oldalon számtalan helyzet maradt ki a későbbiekben, végül a cserekent beállt Wiltord büntetőből állította be a végeredményt.

A vébén a D csoportban helyet kapó Irán 0-2-ről állt fel a magyarokkal azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szereplő Bosznia-Hercegovina ellen, a bosnyákok két Bundesliga-légiós góljaival korán elhúztak, de az ázsiaiak még a szünet előtt fordítottak, és végül a hajrában szerzett duplával magabiztossá tették a sikert.

Paraguay a vébé előtti utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a grúzok ellen, és a főpróba jól sikerült, mert Valdez góljának köszönhetően a dél-amerikaiak zárták sikerélménnyel a találkozót. Két vb-résztvevő vesztesen hagyta el a pályát, a szaúdiak a törököktől (ők is ellenfeleink lesznek az Eb-selejtezőkön), a trinidad és tobagóiak a szlovénoktól szenvedtek vereséget.

felkészülési mérkőzések:
Grúzia - Paraguay 0-1 (0-1)
gól: Valdez (41.)

Törökország - Szaúd-Arábia 1-0 (1-0)
gól: Necati Ates (44.)

Szlovénia - Trinidad és Tobago 3-1 (2-1)
gól: Novakovic (4., 15., 77.), illetve Birchall (25.)

Franciaország - Dánia 2-0 (1-0)
gól: Henry (13.), Wiltord (76. ,11-esből)

Svájc - Olaszország 1-1 (1-1)
gól: Gygax (32.), illetve Gilardino (11.)

Irán - Bosznia-Hercegovina 5-2 (3-2)
gól:
Madancsi (26.), Rezaei (45.), Hasemian (45+2.), Enajati (89.), Hatibi (91.), illetve Misimovic (5), Barbarez (17.)