Beckenbauer vb-döntőbe várja Elefántcsontpartot

Vágólapra másolva!
A favoritok között emlegette Elefántcsontpartot afrikai látogatásának utolsó állomásán Franz Beckenbauer, a jövő nyári labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottságának elnöke.
Vágólapra másolva!

"Mivel önök Argentínával, Hollandiával és Szerbia-Montenegróval a legnehezebb csoportja kerültek, továbbjutásuk esetén jó eséllyel pályáznak a döntőre" - jelentette ki a "Császár" Abidjanban.

A Bayern München vezetője afrikai körútja során végiglátogatta a németországi vb résztvevőit, így tunéziai, angolai, togói, ghánai és elefántcsontparti kormánytagokkal is találkozott.

A német válogatott vezetői eközben bejelentették, hogy a világbajnokságon és a tornát megelőző felkészülési időszakban a játékosok kizárólag a futballra koncentrálhatnak, és semmilyen más feladatot nem vállalhatnak. A döntés azt követően született meg, hogy Kevin Kuranyi internetes naplóírásra kötött szerződést egy weboldallal. A támadó a tervek szerint a világbajnokság alatt saját szemszögéből minden nap beszámolt volna a csapattal kapcsolatos hírekről. Kuranyi a vezetők határozatát követően felmondta a megállapodást.

Jürgen Klinsmann szövetségi kapitány és Oliver Bierhoff, a válogatott menedzsere azt is kikötötte: a felkészüléstől kezdődően a vb végéig a játékosok csak az ő engedélyükkel értekezhetnek újságokban, illetve adhatnak interjút.