Evangélikus pap segítheti Klinsmann csapatát

Vágólapra másolva!
Egy evangélikus pap is segítheti a Jürgen Klinsmann vezette német válogatott lelki felkészülését a jövő évi németországi labdarúgó-világbajnokságon.
Vágólapra másolva!

"Már tájékoztattuk a Német Labdarúgó Szövetséget (DFB) és a válogatott vezetőit, hogy készek vagyunk spirituálisan támogatni a játékosokat. Nagyon örülnénk, ha újjáéledne a kapcsolat egyházunk és a nemzeti tizenegy között" - mondta Hans-Georg Ulrichs lelkész.

A vallás akár jó ómen is lehet a Klinsmannék számára: már akkor is szerepelt a keresztény felekezet egyik képviselője a válogatott mellett, amikor - 1974-ben - Németország labdarúgó-világbajnokságot rendezett. Akkor a Helmut Schön irányította együttes 2-1-re diadalmaskodott Hollandia ellen a müncheni döntőben.

A futballisták és az egyházi személyek gyümölcsöző együttműködése 1990-ben is folytatódott, akkor ugyanis - Franz Beckenbauer szövetségi kapitány kérésére - a protestáns egyház egyik papja elkísérte játékosokat Olaszországba. Klinsmann, aki tagja volt az 1990-ben győztes német gárdának, más külső segítséget is igénybe vesz: az ország történetében először pszichológust szerződtetett a játékosai mellé.