Hiddink lett az ausztrál szövetségi kapitány

Vágólapra másolva!
A június 29-én lemondott Frank Farina helyett Guus Hiddink lett az ausztrál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Célja, hogy a gárda kiharcolja a világbajnoki indulást.
Vágólapra másolva!

Eddig mindössze egyetlenegyszer, 1974-ben sikerült kivívnia Ausztrália labdarúgó-válogatottjának a világbajnoki szereplést, Guus Hiddinktől most azt várja a közvélemény, hogy 32 év után ismét sikerre vigye a kontinensnyi ország nemzeti csapatát.

A napokban még arról volt szó, hogy a holland szakember csak akkor veszi át a Socceroos irányítását, ha a csapat már vb-résztvevő. Hiddink mostani kinevezése ellenére folytatja munkáját a PSV Eindhoven vezetőedzőjeként.

"Hiddink kiváló karrierrel büszkélkedhet, rekordjai és eredményei önmagukért beszélnek. Nem is remélhetünk mást, mint hogy egy nemzetközileg is elismert szakember vezessen ki bennünket a németországi világbajnokságra" - nyilatkozta Frank Lowy, az Ausztrál Labdarúgó Szövetség elnöke, aki egyben az ország második leggazdagabb emberének is számít.

A válogatott szeptember 3-án és 7-én a Salamon-szigetek ellen játszik óceániai selejtezőt, s amennyiben győz, novemberben a dél-amerikai zóna ötödik helyezettjével kell megküzdenie a jövő évi németországi világbajnokságon való részvételért. A Socceroos legutóbbi két playoff-csatáját elbukta Irán, majd Uruguay ellen.

Helyi újságok nem feledik megjegyezni, Hiddink érkezése előtt Korea sem nyert soha világbajnoki mérkőzést, a holland tréner irányításával azonban 2002-ben egészen az elődöntőig meneteltek.

[origo] / (MTI)