Menesztették a török és a finn focikapitányt

Vágólapra másolva!
A gyenge eredmények miatt menesztették Antti Muurinent, a finn labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát. Ugyanerre a sorsra jutott Ersun Yanal is,  akit tavaly áprilisban neveztek ki a török nemzeti csapat élére.
Vágólapra másolva!

Az északiak két hete vb-selejtezőn hazai pályán 4-0-ra kikaptak a hollandoktól, eddigi hét mérkőzésükből négyet veszítettek el, és kilenc ponttal a negyedikek az 1. csoportban. A nemzeti együttes élén öt éve tevékenykedő 51 esztendős Muurinen utódját még nem találták meg. "Körülnézünk a hazai és a nemzetközi piacon" - mondta ezzel kapcsolatban a finn szövetség egyik illetékese.

A Genclerbirligi korábbi vezetőedzője 2004 tavaszán négyéves szerződést kötött a török szövetséggel. Az elmúlt hónapokban számos kritika érte Yanalt a fiatalítás, a rutinos gólvágó, Hakan Sükür mellőzése miatt. A válogatott ráadásul a vártnál gyengébben szerepel a világbajnoki selejtezőben: kétszer is csak gólnélküli döntetlent játszott az Európa-bajnok görögökkel, és hazai pályán kapott ki 3-0-ra az éllovas ukránoktól. Így a 2. helyen álló csapat hátránya 7 pont a 2. csoportban. A török sajtó szerint Fatih Terim tér vissza a válogatott élére.