Crespo nem kegyelmezett a világbajnoknak

Vágólapra másolva!
Argentína is kvalifikálta magát a jövő évi németországi labdarúgó-világbajnokságra, miután a helyi idő szerint szerdán Buenos Airesben rendezett selejtező mérkőzésen válogatottja 3-1-re legyőzte Brazília nemzeti tizenegyét.
Vágólapra másolva!

Hernan Crespo kettő, Juan Riquelme egy találatot szerzett Brazília ellen a világbajnoki selejtező dél-amerikai zónájának 15. fordulójában, ezzel Argentína 3-1-re verte a világbajnokot, s biztosította helyét a 2006-os németországi viadalon.

"Ellenfelünk teljesen megérdemelte a győzelmet az első félidei játéka alapján. Gyakorlatilag öt támadást vezettek, ebből hármat gólra is váltottak. Amíg szombaton, a Paraguay elleni diadalunkkal a mennyországban érezhettük magunkat, most megjártuk a poklot" - nyilatkozta a találkozót követően Carlos Alberto Parreira brazil szövetségi kapitány.

Brazília - amely immáron több mint egy évtizede éve nem nyert Buenos Airesben - természetesen simán odaérhet a vébére, ehhez a hátralévő három fordulóban három pontot kell szereznie.

A csoport harmadik helyén Ecuador áll, amely ezúttal idegenben, Bogotában kapott ki 3-0-ra Kolumbiától, a hazaiak ezzel feljöttek az ötödik, még pótselejtezőt érő helyre. Paraguay a Bolívia elleni sikerrel őrizte meg negyedik helyét, míg az alsóházban Chile kiszenvedte a sikert Venezuela ellen, s még reménykedhet a kvalifikációban.

eredmények
világbajnoki selejtező, dél-amerikai zóna, 15. forduló:
Argentína - Brazília 3-1 (3-0)
gól:
Crespo (4., 41.), Riquelme (19.), illetve Roberto Carlos (71.)

Kolumbia - Ecuador 3-0 (2-0)
gól:
Moreno (6., 9.), Arzuaga (70.)

Chile - Venezuela 2-1 (1-0)
gól:
Jimenez (30., 60.), illetve Moran (82.)

Paraguay - Bolívia 4-1 (2-1)
gól:
Gamarra (17.), Santa Cruz (45.), Caceres (55.), Nunez (69.), illetve Galindo (31.)

Argentin-brazil csata Dél-Amerikában/sport/focivilag/20050607sevcsenkoek.html?pIdx=2