Matthäus tűzbe teszi a kezét a magyar fociért

Vágólapra másolva!
Nyolcas csoport, hat csapat, negyedik pozíció, két-két győzelem és vereség, egy döntetlen, 6-9-es (negatív) gólkülönbség - ezekkel a számadatokkal futhat neki a magyar labdarúgó-válogatott a 2006-os németországi világbajnoki selejtezősorozat második felének. A szerdai első magyar döntetlennek a svédek és a horvátok örülhetnek a legjobban, a mieinknek és a bolgároknak maradt a bizakodás és a számolgatás. A két csapat aranylabdás szakvezetője eltérően vélekedett az 1-1-re végződött mérkőzésről: Sztoicskov csalódott volt az elherdált két pont miatt, Matthäus viszont igazságos döntetlenről beszélt.
Vágólapra másolva!

Szerda este a Matthäus-csapatnak vajmi kevés esélye volt a győzelem kivívására a Bulgária elleni labdarúgó-világbajnoki selejtezőn, végül még a döntetlen kiharcolása is bravúrként hatott, így nem volt meglepő, hogy Hriszto Sztoicskov rendkívül zaklatottan értékelte tanítványai teljesítményét. A svédek elleni 0-3-as szófiai bukta után ugyanis javítani, nyerni akart a bolgár válogatott, ám Rajczi Péter 93. percben szerzett góljával megakadályozta ebben Berbatovékat.

"Ma egy megnyert meccset veszítettünk el! Nagyon jól játszott csapatom, ráadásul 0-1 után további gólokat szerezhettünk volna, ehelyett a hajrában elhullajtottunk rendkívül fontos két pontot. Minden további mérkőzésünket meg kell nyerni, hogy továbbjussunk!" - értékelt röviden a bolgárok aranylabdás szövetségi kapitánya, majd az "elég lesz-e a vb-hez a hibátlan teljesítmény?" kérdésre így válaszolt: "Nem kalkulálok, nem számolgatok, csak győzelemre próbálok törni a csapattal."

Sztoicskovnak egyébiránt nem csak a hajrában kapott gól miatt volt keserű a szájíze: "A meccs után ott állt az egyik játékosom szétvert szájjal, a bíró pedig nem vette észre, amit észre kellett volna" - mondta mérgesen a tréner célozva a magyar találat alatti/utáni csetepatéra, amikor Torghelle vívott bokszmeccset idéző párbajt a bolgár hátvédekkel.