Portugál kapitány a kameruni válogatott élén

Vágólapra másolva!
A portugál Artur Jorget nevezték ki a kameruni labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányává. A szakember a novemberben menesztett német Winfred Schäfer helyét veszi át az afrikai együttes kispadján.
Vágólapra másolva!

"Azzal a céllal szerződtettük, hogy kijutassa a csapatot a 2006-os világbajnokságra és a kontinenstornára" - nyilatkozta Phillippe Mbarga Mboa sportminiszter.

Jorge korábban a portugál és a svájci nemzeti együttest is vezette, de edzősködött a francia Paris Saint-Germainnél, az FC Portónál és az orosz CSZKA Moszkvánál is. Az új szakvezető nagy stábbal érkezik majd az országba, amelynek többek között a franciák korábbi teniszcsillaga, a kameruni apától származó Yannick Noah is a tagja lesz.

Afrika után egy focihír Ázsiából: A válogatott gyenge eredményei és más hibák miatt menesztették Pham Ngoc Vient, a Vietnami Labdarúgó Szövetség főtitkárát. A tisztségviselőnek azért kellett távoznia, mert a nemzeti tizenegy tavaly nem kvalifikálta magát a Tigris-kupára, holott korábban rendszeresen döntős volt a sorozaton. A brazil Edson Tavares szövetségi kapitányt négy hónapos működés után decemberben szintén ezért állították fel a kispadról.

Pham Ngoc Vient azért is kárhoztatták, mert 2002-ben öt hónap után kirúgta a francia Christian Letard-t, s csak az erre az időszakra járó honoráriumát fizette ki, amiért - a szakvezető fellebbezése után - a nemzetközi szövetség, a FIFA 197 ezer dollárra büntette a vietnamiakat.