Izland ellen már nem betlizhetnek Geráék

Vágólapra másolva!
Huszti Szabolcs kiállítása, valamint három játékos sérülése miatt Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy döntött, hogy a zalaegerszegi Waltner Róbertet meghívja az Izland elleni szerdai vb-selejtezőre készülő keretbe.
Vágólapra másolva!

"A bajnokságban eddig jól ment a játék, már négyszer is eredményes voltam, s titkon reméltem, hogy behív a kapitány. A csapattól természetesen csak a győzelem az elfogadható, remélem, én is játéklehetőséget kapok" - nyilatkozta Waltner a ZTE honlapján.

Az immár 21 fős keretből Stark Péter, Szabics Imre és Torghelle Sándor bajlódik apróbb sérülésekkel, de minden bizonnyal mindhárman a német szakember rendelkezésére állhatnak a Szusza Ferenc-stadionban 21.15-kor kezdődő találkozón. Huszti Szabolcs azért nem léphet pályára szerdán, mert szombaton a horvátok ellen 3-0-ra elveszített mérkőzésen könyöklésért piros lapot kapott, így egy összecsapást automatikusan ki kell hagynia. A kapitány Farkas Balázst, az Újpest középpályását is meghívta, azonban Farkas combizomhúzódással bajlódik, így el is hagyta a válogatottat.

A válogatott vezetése vasárnap délután egyénileg értékelte a játékosok Horvátországban nyújtott teljesítményét, majd a délutáni "eltávozás" után visszatérő labdarúgók előtt a szövetségi kapitány videóról visszajátszotta az első világbajnoki selejtező tanulsággal szolgáló jeleneteit. Az értékelés során elhangzott, hogy messze képességeik alatt teljesítettek játékosaink, ugyanakkor a kiállítás és a sok sárga lap miatt lehetetlen volt az előzetesen eltervezett taktika kivitelezése.

A magyar csapat természetesen győzni akar Izland ellen, ami nem lesz könnyű, mert bár a szigetország válogatottja szombaton hazai pályán 3-1-re kikapott Bulgáriától, pár hónapja legyőzte az olasz válogatottat. "A korai, általam túl szigorú ítéletnek tartott kiállítás szétzúzta minden korábbi taktikai elképzelésünket Zágrábban, ráadásul a sok sárga lap a kiállítás után többször is kizökkentette csapatomat a ritmusból. A most be nem gyűjtött pontokat másutt kell beszereznünk, például szerdán Izland ellen győznünk kell" - mondta Lothar Matthäus.

Éger László nem adja fel
"A Ferencváros elleni utolsó bajnokin szerzett sérülésem óta, amikor néhány másodpercre elveszíttettem az eszméletemet, kikerültem a válogatottból, pedig amikor szerepet kaptam, úgy éreztem, Lothar Matthäus elégedett volt velem. Tudom, hogy a meghívóhoz elsősorban klubcsapatomban, a DVSC-ben kell bizonyítanom, s remélem, idén szintén versenyben leszünk a bajnoki címért. Egyébként nagyon sajnáltam a magyar csapatot Zágrábban, hiszen a játékvezető, ráadásul éppen egy angol egy olyan szabálytalanságért állította ki Husztit, amiből a Premier League-ben meccsenkét tucatnyi akad. Most már azonban előre kell nézni, s a magam részéről nagyon szurkolok a csapatnak Izland ellen."
Bánki József
[origo]
MLSZ honlapja

A selejtező helyszínén, a Szusza Ferenc-stadionban kedd délutántól kaphatóak jegyek a mérkőzésre, míg másnap már kora délelőttől nyitva tartanak a pénztárak. Hétfőn és kedden még az IBUSZ-irodákban is hozzá lehet jutni a belépőkhöz, melyek 2000, 3000, illetve 4000 forintba kerülnek.

A magyar labdarúgó-válogatott 21 fős kerete:
kapusok: Király Gábor (Crystal Palace), Rabóczki Balázs (FC Köbenhavn)
védők: Balog Zoltán (Ferencváros), Juhász Roland (MTK), Gyepes Gábor (Ferencváros), Stark Péter (Győri ETO), Tóth András (Budapesti Vasas), Szélesi Zoltán (Energie Cottbus), Lőw Zsolt (Energie Cottbus)
középpályások: Bodnár László (Roda JC), Fehér Csaba (PSV Eindhoven), Molnár Balázs (Ankaraspor), Leandro (Ferencváros), Rósa Dénes (Ferencváros), Simek Péter (Újpest)
csatárok: Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Torghelle Sándor (Crystal Palace), Szabics Imre (VfB Stuttgart), Kovács Péter (Viking Stavanger), Waltner Róbert (Zalaegerszeg).

[origo]/(MTI)