Halálos verekedés az albán-görög meccs után

Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, heten súlyosan megsebesültek, amikor albán és görög szurkolók verekedtek össze Görögországban azután, hogy az Európa-bajnok labdarúgó-válogatott vendégként vb-selejtezőn 2-1-re kikapott Tiranában.
Vágólapra másolva!

Az ország dél-nyugati részén, a Jón-tengeren található Zákinthosz szigetén egy görög-amerikai elmeháborodott késsel felfegyverkezve megölt egy albánt, kettőt pedig súlyosan megsebesített.

Ugyanakkor az Athén központjában található Omonia téren albán autósok örültek a dicsőséges győzelemnek, amikor megtámadták őket. Négy albánt és egy görögöt megkéseltek. A sérülteket kórházban ápolják.

Szalonikiben ugyancsak voltak összetűzések görögök és az ott élő albán kisebbség között. Rendőrségi jelentés nem tér ki arra, hogy a városban voltak-e sérültek vagy letartóztatások.

Bécsben két vendégszurkoló megsebesült, kilenc személyt pedig őrizetbe vettek a szombat esti osztrák-angol labdarúgó világbajnoki-selejtező után. A hazaiak jó hajrájának köszönhetően 2-2-vel zárult mérkőzésen nyugalom volt, csupán egy osztrák biztonsági őr sérült meg könnyebben, támadóját "kiemelték" a tömegből.

A verekedés a belvárosban tört ki a lefújást követően. Tucatnyi szigetországi szimpatizáns sörözőben nézte a találkozót, majd összecsapott hazai drukkerekkel. Az egyik angol szurkolót szemeteskukával fejen vágták, aminek következtében arcbőre felrepedt, több foga pedig kiesett. Társa könnyebb sérüléseket szenvedett. A verekedésben nyolc személyt őrizetbe vettek, egyikük fogságban marad, mert rendőrautót rongált meg.

A mérkőzés előtti napon is volt csetepaté Bécsben, de érdekes módon nem szigetországi, hanem svájci futballszurkolókkal csaptak össze a hazai huligánok a belvárosban. A Stephansplatzon pénteken késő este 70-80 leszerelő katona gyűlt össze, s az erősen ittas társaság belekötött néhány alpesi vendégdrukkerbe, akik az angolokat jöttek buzdítani. Hat személyt őrizetbe vettek.

Albániában bukott az Európa-bajnok/sport/magyarfoci/20040904horvatmagyar.html?pIdx=2Osztrák szurkolók vertek svájciakat/sport/focivilag/20040904felbeszakadt.html?pIdx=2