Vágólapra másolva!
A címvédő St. Louis már 2-0-s hátrányban van a Nyugati főcsoport negyeddöntőjében az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában, miután hosszabbítás után 4-3-as vereséget szenvedett a Vancouvertől.

A St. Louis Blues 6,4 másodperccel a dudaszó előtt Jaden Schwartz egyenlítésével mentette hosszabbításra a találkozót, amelyet végül a duplázó Bo Horvat gólja döntött el.

A Colorado szintén szoros mérkőzés megnyerése után vezet 2-0-ra az Arizona elleni negyeddöntőben.

Cam Talbot 35 védéssel őrizte meg a Calgary kapuját kapott góltól, ezzel járult hozzá a Dallas felett aratott 2-0-s sikerhez, amellyel az együttes ismét előnybe került a párharcban. A hálóőr a karrierje során negyedszer védett hibátlanul a rájátszásban.

Keleten Carey Price hálója maradt érintetlen, a Montreal pedig 5-0-s sikerével egyenlített a Philadelphia ellen. Tomas Tatar és Jesperi Kotkaniemi egyformán duplázott, míg Max Domi három gólpasszt osztott ki.

Alekszandr Ovecskin duplája kevésnek bizonyult a Washington Capitals számára, amely 5-2-re kikapott a New York Islanderstől, és 2-0-s hátrányba került a párharcban.

Az NHL alapszakasza március 12-én szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt, a rájátszás augusztus 11-én kezdődött két helyszínen (Torontóban és Edmontonban) zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, hivatalos elnevezéssel "buborékban".

A csapatok a megszokott módon négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással.

Eredmények, negyeddöntő:
Keleti főcsoport:
Philadelphia Flyers-Montreal Canadiens 0-5
Az állás: 1-1

Washington Capitals-New York Islanders 2-5
Az állás: az Islanders vezet 2-0-ra

Nyugati főcsoport:
Colorado Avalanche-Arizona Coyotes 3-2
Az állás: a Colorado vezet 2-0-ra

St. Louis Blues-Vancouver Canucks 3-4 - hosszabbítás után
Az állás: a Vancouver vezet 2-0-ra

Calgary Flames-Dallas Stars 2-0
Az állás: a Calgary vezet 2-1-re