Russell Westbrook kihagyja a rájátszás elejét

Houston Rockets v Portland Trail Blazers GettyImageRank1 SPORT HORIZONTAL Sports Ball Basketball - Sport USA STADIUM Florida - US State Slam Dunk Photography Portland Trail Blazers Houston Rockets - Basketball Team NBA NBA Pro Basketball Lake Buena Vista
Russell Westbrook újabb kényszerpihenőre szorul
Vágólapra másolva!
Russell Westbrook sérülés miatt nem állhat a Houston Rockets rendelkezésére az Oklahoma City Thunder elleni párharc elején az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában.

A Houston Chronicle csütörtökön arról számolt be, hogy a 31 éves klasszisnak a jobb combizma sérült meg, és információk szerint emiatt nemcsak a rendhagyó alapszakasz végjátékának utolsó összecsapásán, pénteken a Philadelphia 76ers ellen nem állhat rendelkezésre, hanem hosszabb kényszerpihenő vár rá. Az információt az MRI-vizsgálatra hivatkozva az ESPN is megerősítette, míg a Rockets egyelőre csak annyit jelentett be, hogy a rájátszás előtt újraértékelik Westbrook állapotát.

Russell Westbrook újabb kényszerpihenőre szorul Forrás: AFP/2020 Getty Images/Kevin C. Cox

A játékos pozitív koronavírus-teszt miatt késve csatlakozott csapata orlandói felkészüléséhez, majd az újrakezdés után a Rockets hét találkozójából négy alkalommal játszott. A Portland Trail Blazers elleni mérkőzés után - amikor először érzett fájdalmat - elővigyázatosságból kihagyott két meccset, miként a Houston legutóbbi, szerdai összecsapásán sem lépett pályára.

Westbrook jelenlegi és volt csapata a rájátszás első körében először hétfőn találkozik, majd kétnaponta ütköznek meg, a párharc a szokásoknak megfelelően ezúttal is az egyik fél negyedik győzelméig tart. A kilencszeres All Star-válogatott Westbrook 2008 és 2019 között volt az Oklahoma City játékosa, majd tavaly nyáron szerződött Houstonba.