Megválasztották az év legjobb edzőjét az NBA-ben

Mike Budenholzer
WASHINGTON, DC - FEBRUARY 24: Head coach Mike Budenholzer of the Milwaukee Bucks reacts against the Washington Wizards during the first half at Capital One Arena on February 24, 2020 in Washington, DC. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Patrick Smith/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Milwaukee Bucks együttesét irányító Mike Budenholzer, valamint az Oklahoma City Thunder kispadján ülő Billy Donovan megosztva lett az Év edzője az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).

A ligában szereplő 30 szakember szavazott, és érdekesség, hogy a harmadik helyen végző Nick Nurse, a címvédő Toronto Raptors vezetőedzője egyetlen voksra volt attól, hogy hármas holtverseny alakuljon ki.

Az NBA történetében ez a második alkalom, hogy megosztva kapja két szakember a díjat, a 2016/17-es idényben Mike D'Antoni és Erik Spoelstra volt a győztes. A tavaly is nyertes Budenholzer 54/13-as mérleggel áll a liga élén a Milwaukee-val, míg Donovan 41/24-gyel áll az Oklahomával, amelyről sokan azt gondolták, hogy még a rájátszásba sem jut be.