LeBron James győztes kosarával indult újra az NBA-szezon - videó

Los Angeles Clippers v Los Angeles Lakers sport,nba,basketball
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - JULY 30: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers dribbles the ball against Kawhi Leonard #2 of the LA Clippers during the third quarter of the game at The Arena at ESPN Wide World Of Sports Complex on July 30, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Los Angeles Lakers kétpontos győzelmet aratott városi riválisa, a Clippers ellen az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) pénteken újraindult küzdelmeinek nyitányán, Orlandóban.

A koronavírus-járvány miatt a folytatásra 141 napot kellett várnia a kluboknak és a szurkolóknak, bár utóbbiak csak a televízión keresztül követhetik a meccseket, ezek ugyanis zárt kapusak.
Az első napon két találkozót rendeztek.
A Lakersben Anthony Davis 34 pontot és nyolc lepattanót gyűjtött, a győztes kosarat pedig a 16 pontig, 11 lepattanóig és hét asszisztig jutó LeBron James szerezte 12.8 másodperccel a végső dudaszó előtt.

A New Orleans Pelicans-Utah Jazz csata ugyancsak szoros küzdelmet hozott, utóbbi csapat nyert ugyancsak két ponttal.
A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be, ahol az érintett 22 csapat egy "buborékban" vívja meg a végjátékot. Minden gárda nyolc mérkőzést játszik még az alapszakaszból, azután augusztus 17-én indul a rájátszás, a finálé legkésőbb október 13-án zárul.

Eredmények:
Utah Jazz-New Orleans Pelicans 106-104
Los Angeles Lakers-Los Angeles Clippers 103-101