Tom Thibodeau lett a New York Knicks új vezetőedzője

Portland Trail Blazers v Minnesota Timberwolves GettyImageRank2
MINNEAPOLIS, MINNESOTA - NOVEMBER 16: Head coach Tom Thibodeau of the Minnesota Timberwolves reacts during the third quarter of the game against the Portland Trail Blazers at Target Center on November 16, 2018 in Minneapolis, Minnesota. The Minnesota Timberwolves are debuting their City Jerseys honoring the late artist Prince. The Timberwolves defeated the Trail Blazers 112-96. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Hannah Foslien/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Tom Thibodeau-t nevezték ki az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) szereplő New York Knicks vezetőedzőjévé.

A 62 éves szakember nagy név a szakmában, 2011-ben a Chicago Bulls trénereként az év edzője volt az NBA-ben, ráadásul erős New York-i kötödése van, mivel 1999-ben Jeff van Gundy másodedzőjeként nagydöntőig vezette a Knickset.

"Tudom, hogy New York imádja, ha a Knicksnek jól megy"

- írta közleményében az új edző csütörtökön. "Részese akartam lenni az építkezésnek a csapatnál. Alig várom, hogy kezdődjön a munka."

A New York-i gárda gyengén szerepelt az utóbbi időben, így a bajnokság most kezdődő és 22 csapatot érintő folytatásában nem is érdekelt. Tom Thibodeau másodedzőként a Knicks mellett két másik csapattal is szerepelt nagydöntőben, 2008-ban a Boston Celticsszel bajnoki címet is szerzett. Vezetőedzőként a Chicago Bullsnál (2010-15) és a Minnesota Timberwolvesnál (2016-19) dolgozott.