A New England hat játékosa is kihagyja a következő szezont az NFL-ben

Buffalo Bills v New England Patriots GettyImageRank2 SPORT nfl AMERICAN FOOTBALL
FOXBOROUGH, MASSACHUSETTS - DECEMBER 21: Marcus Cannon #61 of the New England Patriots is helped off the field after suffering an injury during the first half against the Buffalo Bills in the game at Gillette Stadium on December 21, 2019 in Foxborough, Massachusetts. Kathryn Riley/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Már 21 játékos jelezte, hogy a koronavírus-járvány miatt kihagyja a tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) szeptemberben elrajtoló idényét.

A legsúlyosabban az elmúlt évtizedek legsikeresebb csapatát, a New England Patriotsot érintik a lemondások, amelynek hat játékosa döntött úgy, hogy a következő idényben nem lép pályára. Ráadásul a hiányzók között nemcsak alapemberek, hanem igazi sztárok is vannak:

a csapattal háromszoros bajnok Dont'a Hightower és Patrick Chung 2012, illetve 2009 óta a védelem vezérei, míg a szintén háromszoros Super Bowl-győztes Marcus Cannon a támadófal egyik legjobbja.

A Patriots szereplését amúgy is nagy érdeklődés övezi majd, mivel húsz év után elhagyta az együttest a hatszoros bajnok irányító, Tom Brady, továbbá rajta kívül több meghatározó játékos is.

A New England idén Tom Brady játékára sem számíthat már. Forrás: AFP/Timothy A. Clary

A New England mellett eddig a Baltimore Ravens és a Dallas Cowboys csapatából két-két, míg a Buffalo Bills, a Denver Broncos, a Houston Texans, a New Orleans Saints, a Seattle Seahawks, a Tennessee Titans, a Washington, a Chicago Bears, a Minnesota Vikings, a Philadelphia Eagles és a címvédő Kansas City Chiefs együtteseiből egy-egy játékos határozott a távolmaradás mellett.

A tulajdonosok és a játékos szakszervezet között létrejött múlt szombati megállapodás értelmében a játékosok dönthetnek úgy, hogy kihagyják a szeptember 10-én kezdődő szezont. Jövő hétfőig kell mindenkinek jeleznie, hogy rendelkezésre áll-e vagy sem. A döntés egyrészt végleges, másrészt kihagyás esetén a szerződés automatikusan egy évvel meghosszabbodik.