Vágólapra másolva!
Július 23-án kezdődött a jelentősen lerövidített amerikai profi baseball-liga (MLB) 2020-as idénye a tengerentúlon. Az új idény zavartalan lebonyolítását máris keresztülhúzta a koronavírus.

A Miami Marlins együttesénél több mint egy tucat pozitív koronavírusteszt született, ebből kilenc játékosoknál, ezért a csapatot karantén alá helyezték Philadelphiában, emiatt a sűrű menetrend már a szezon elején felborult.

A pozitív esetek riadalmat keltettek a bajnokságon belül, játékosok, edzők és járványügyi szakemberek is felvetették, hogy veszélyes lehet folytatni a szezont, de az MLB-t irányító Rob Manfred igyekezett mindenkit megnyugtatni és közölte, a bajnokság elindítása előtt minden esetre készítettek forgatókönyvet, így a mostanira is.

"Én nem érzem, hogy ez rémálom lenne. Olyan protokollt dolgoztunk ki, hogy ilyen körülmények között is folytathassuk a bajnokságot. Ezért növeltük a klubok kereteinek létszámát, ezért vannak tartalék keretek"

- jelentette ki Manfred, aki úgy vélte, szerdán Baltimore-ban már pályára léphet majd a Marlins.

A Miami Baltimore elleni hétfői és keddi mérkőzése mellett a liga a Philadelphia Phillies New York Yankees elleni hétfői találkozóját is elhalasztotta, majd kedden közölte, hogy aznap sem lehetséges a lebonyolítás, mivel a Phillies játékosai a vírustesztek eredményére várnak.