A címvédő alapembere a koronavírus miatt kihagyja a szezont az NFL-ben

Super Bowl LIV - Kansas City Chiefs v San Francisco 49ers Horizontal
Quarterback for the Kansas City Chiefs Patrick Mahomes (15) celebrates his touchdown with Guard for the Kansas City Chiefs Laurent Duvernay-Tardif (76) during Super Bowl LIV between the Kansas City Chiefs and the San Francisco 49ers at Hard Rock Stadium in Miami Gardens, Florida, on February 2, 2020. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP)
Vágólapra másolva!
Laurent Duvernay-Tardif, a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) címvédő Kansas City Chiefs alapembere orvosi elhivatottsága miatt kihagyja a következő szezont.

Az orvosi diplomával rendelkező játékos az első, aki a koronavírus-járvány miatt nem lép pályára a 2020-as idényben. Duvernay-Tardif a nyáron szülőhazájában, Kanadában egy klinikán dolgozott, és azt mondta, az ottani élményei segítették ahhoz, hogy meghozza élete egyik legnehezebb döntését.

"Követnem kellett a meggyőződésemet, azt kellett tennem, ami nekem a legmegfelelőbb"

- mondta. Hozzátette: ezért élt azzal a lehetőséggel, amelyben a liga és a játékos-szakszervezet (NFLPA) pénteken megállapodott, hogy egy játékos a pandémiára hivatkozva augusztus 3-áig milyen feltételekkel függesztheti fel szerződését.

A 29 éves Laurent Duvernay-Tardif 2014 óta szerepelt a Kansas Cityben. Az NFL-ben a következő évben mutatkozott be, azóta 60 mérkőzésen lépett pályára a Chiefsben, 57 alkalommal a kezdőcsapat tagjaként. Az előző, bajnoki címet hozó szezonban 14 összecsapáson játszott.

Az újoncok és az irányítók hétfőn koronavírustesztekkel kezdték meg a felkészülést az új idényre, amely a tervek szerint szeptember 10-én rajtol.